Останалите без свеж капитал диктатори може би ще искат да

...
Останалите без свеж капитал диктатори може би ще искат да
Коментари Харесай

Интелигентните диктатори привличат повече инвестиции

Останалите без пресен капитал диктатори може би ще желаят да се върнат назад в учебно заведение и да отворят някой и различен учебник по стопанска система, гласи ново проучване, което наблюдава потока на вложения в недемократичните страни.

Инвеститорите влагат повече средства в властнически режими, в които водачът има солидно обучение, демонстрира изследване на Institute for Economies in Transition към централната банка на Финландия, представено от Bloomberg.

Ако образованието е в региона на стопанската система, а водачът на страната има предходен опит в бизнеса, вложенията са надалеч повече, демонстрират резултатите. Проследени са директните задгранични вложения в над 100 страни с властнически режими сред 1973 и 2008 година.

" Некомпетентността отблъсква вложенията надалеч повече, в сравнение с риска за реквизиция на средствата ", споделя създателите Абел Франсоа, Софи Панел и Лорън Вил.

Докладът демонстрира още, че историята дава на вложителите положителни аргументи да не имат вяра на диктаторите, които нямат опит в стопанската система. Например, водачът на Мианмар Не Уин унищожи страна през 26-годишното си ръководство до 1988 година, частично поради паричната промяна, за която е получил съвет от своя астролог. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР