Останах изненадана от вчерашното негласуване за партийните субсидии. Според мен

...
Останах изненадана от вчерашното негласуване за партийните субсидии. Според мен
Коментари Харесай

Проф. Христова: Партийната субсидия ще стане 1 лев

Останах сюрпризирана от вчерашното негласуване за партийните дотации. Според мен предлагането за 1 лев ще мине. Аз нямам доверие ръководещата партия да се отметне на този стадий. Това е част от новата политика на Бойко Борисов и ГЕРБ. Все отново чухме изявлението и на Валери Симеонов. Той е част от огромната коалиция и не може да бъде заобиколен елементарно. Това е повода министър председателят да свика съдружен съвет във вторник.

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 политическият психолог проф. Антоанета Христова. "Валери Симеонов не сподели изрично, че е срещу дотацията да стане 1 лев. Той сподели, че тематиката би трябвало да се сложи на масата за договаряния. Не считам, че ще има земетресения в огромната коалиция. Говореното в дребната коалиция се случва, тъй като там желаят да получат нужното почитание от ГЕРБ и да бъдат видяни. Аз мисля, че предлагането за 1 лев ще мине на този съвет. За мен партиите и бизнеса постоянно са вървели ръка за ръка. При отворените дарения източниците би трябвало да бъдат изсветлени на най-много. Тези неща би трябвало да се изговарят и да се помислят. Трябва да има рационален баланс. Аз най-вече поддържам концепцията за дарения от физически лица. Ясно е, че политическите партии би трябвало да развиват политическа активност. Вече чух оферти, че офисите на партиите би трябвало да станат безвъзмездни. Партиите, които желаят да водят деен политически живот, би трябвало да имат доста пера в бюджетите си. Факт е обаче, че обществото е настроено отрицателно към политическите партии. Малките партии не работят задоволително върху себе си ", сподели още проф. Христов.

"БСП е огромна тематика. Те са вложили пъклен доста пари за партийната си телевизия и предизборната си акция. Те имат единствено 400 000 лв. в партийната каса, а тези средства не са достъчни за една предизборна акция за локалните избори. На тяхно място аз щях да съм доста обезпокоена. Някои партии се грижат по-добре за финансите си от други. Българска социалистическа партия могат да се сърдят единствено на себе си. В момента те нямат потребен ход ", предвижда политическият психолог.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР