Особено след 30 години! Дори едно кенче енергийна напитка повишава риска

...
Особено след 30 години!
Дори едно кенче енергийна напитка повишава риска
Коментари Харесай

Ако се боите от инфаркт или инсулт, не пийте тази напитка никога

Особено след 30 години!

Дори едно кенче енергийна напитка покачва риска от инфаркт или инсулт както измежду възрастните, по този начин и измежду младите, написа Daily News.

Енергийните питиета съдържат доста кофеин и прави кръвта вискозна, което може да стане причина за инсулт и други сърдечно-съдови болести.

Тези питиета към този момент са неразрешени в Дания, Норвегия и Уругвай, а във Франция са били неразрешени от 1996 до 2008 година. В Кувейт не се продават на деца по-малки от 16 години, откакто довели до инфаркт измежду двама души (единият бил н 21, другият на 16).

Кой не трябва да използва енергийни питиета?

На първо място, никога не трябва да се дават на деца. Не се предлагат и на:

кърмещи и бременни жени; хора с нараснала сензитивност към кофеина; при тревога и стрес; при синдром на хронична умора; при високо кръвно; при предразположеност към сърдечно-съдови заболявания; при нарушавания на кръвосъсирането.

Енергийни питиета + алкохол = гибел

Смесвайки алкохол с енергийна напитка, свързвате депресант със стимулатор.

Ефектът от такова комбиниране към момента не е изучен, само че експертите считат, че претоварването на организма с депресанти и стимулатори може да докара до сърдечна непълнота. За някои този коктейл може да бъде гибелен.

След няколко смъртни случаи Дания и Франция забранили продажбата на алкохол с енергийни напитки.

Повишете силата си без енергийни питиета

Ако би трябвало бързо да се ободрите и да получите заряд сила, има къде по-здравословни способи от синтетичните енергийни питиета. Умората не е естествено положение на индивида. Летаргията е обвързвана с неприятни привички и погрешен метод на живот.

Неправилно и некачествено хранене Отрицателни емоции Стресови ситуации Недоспиване Липса на физическа интензивност Хранете се съгласно потребностите на организма Употребявайте повече омега 3 мастни киселини Откажете се от захарта и зърнените култури Правете извършения за унищожаване на отрицателните страсти и стреса Наспивайте се Тренирайте редовно
Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР