Основно училище „Драган Манчов“ отбеляза официално своя 40-годишен юбилей. Учебното

...
Основно училище „Драган Манчов“ отбеляза официално своя 40-годишен юбилей. Учебното
Коментари Харесай

ОУ „Драган Манчов“ с 40-годишен юбилей: И Соня Йончева поздр...

Основно учебно заведение „ Драган Манчов “ означи публично своя 40-годишен празник. Учебното заведение подари на своите посетители в Дом на културата „ Борис Христов “ богата музикална стратегия.



В продължение на повече от два часа децата от всички класове подсетиха по неповторим метод най-важните и славни интервали и персони от историята на страната ни – от Паисий, през Христо Ботев, Васил Левски и, несъмнено, патронът на учебното заведение Драган Манчов.



Припомнена бе историята на основаването на образователното заведение, а шефът Десислава Стаменова уважи със специфични плакети своите прародители, най-изявените преподаватели, както и представители на синдикатите.



Поздравителни адреси за празника бяха изпратени от кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев. „ Да създадеш и развиваш учебно заведение е свято и благородно дело, няма нищо по-величествено от това да вградиш в едно такова начинание фантазиите си, да му вдъхнеш несравним дух. Вече 40 години ОУ " Драган Манчов " е част от историята на нашия град, огнище на култура и просвета, храм на науката и мъдростта. Желая ви здраве, мощен дух и воля да вървите безрезервно напред по пътя на духовността “, се споделя в приветствието на Димитър Колев.



Поздрави посредством видеостена към образователното заведение насочиха и редица някогашни възпитаници, измежду които бе и световноизвестната оперна прима Соня Йончева.

Огромно внимание беше отделено и на българския фолклор.



Богдан Рангелов от 6. клас изправи на крайници публиката с осъществяването си на гайда. Накрая всички дружно изпяха химна на ОУ „ Драган Манчов “, а на сцената беше изнесена голяма торта, от която заместник-директорът Георги Анастасов извади алегорично предишното, сегашното и бъдещето.

Тържеството се организира при съблюдаване на ограниченията против пандемията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР