Основният свидетел на прокуратурата по Делото КТБ“ Бисер Лазов се

...
Основният свидетел на прокуратурата по Делото КТБ“ Бисер Лазов се
Коментари Харесай

Вижте какво прибра основният свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов

Основният очевидец на прокуратурата по „ Делото КТБ “ Бисер Лазов се оказва богат човек. Много богат, демонстрира следствие на Фрогнюз. Придобивките за милиони са „ извоювани “ от Лазов след банкрута на банката. В същото време той се трансформира в „ златният очевидец “ на държавното обвиняване. Благодарение единствено на неговите показания, без да се подкрепени от други доказателства, в ареста са натикани 7 души. С обвинявания пък са се сдобили още доста хора, които по един или различен метод са му попречили в персоналното облагодетелстване.
Повечето от документите, които Бисер Лазов показва в поддръжка на показанията си са „ документи “ без автограф, щемпел, датата и други реквизити. С една дума – хвърчащи листа. На този стадий съдът „ гледа “ с доверие на тях, което основава чувство за липса на правда. Вчера ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев съобщи пред медиите, че документите свързани с инспекцията на Цветан Цветанов, нямали подписи, което не ги прави документи, т.е. институциите ни мерят с двоен критерий, според от това, по кое време какво им е преференциално.

Показанията на Бисер Лазов:

До момента, от медиите знаем, че Лазов е дал показания за лица против които се водят инспекции, измежду тях са: Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Стоян Мавродиев, Кънчо Стойчев, Андрей Райчев, Стефан Гамизов, Димитър Абаджиев, Соня Култуклиева, Мирослав Иванов, Димитър Куцаров, Огнян Стефанов. Вероятно има и други, за които не се знае към момента. Освен това, 18 души са упрекнати в Организирана незаконна група, главно “доказателство “ на прокуратурата са показанията на Лазов, които постоянно предизивкваха смях в залата, когато стартира да ги показва пред съда. Да не забравяме, че и трите червени бюлетини на Интерпол за Цветан Василев, брачната половинка му, проф. Антоанета Василева, и щерка им, доктор Радосвета Василева, също са издадени въз основа и на показания на Бисер Андонов Лазов. Прецедент за международната организация е да заличава бюлетини, само че го направи за брачната половинка на Василев и щерка им. Не пропущаме, че всички тези хора имат фамилии и близки, които също са пострадали от показанията на един единствен очевидец, който в никакъв случай не се е подлагал на детектор на лъжата.

След затварянето на КТБ Бисер Лазов и околните до него съратници, с изключение на с показания пред следователи, се занимават интензивно и с придобиване на парцели, акции, пари и така нататък Ето някои от нещата, които си прибраха.

От началото на 2006 година до юни 2014 година в това число, Бисер Лазов е получил по банков път суми в общ размер на към 1 100 000 лв.. Същевременно сигурно прокуратурата са видели, по какъв начин салдата по банковите му сметки от 70 000 лева при започване на 2008 година стигат до над 1 200 000 лева при затварянето на банката. Всъщност през 2014 година действителните суми, с които разполага Лазов доста надвишават заявените му приходи.

Придобивките:

Веднага след оповестяването на банката в неплатежоспособност, при започване на ноември 2014 година, Бисер Лазов стремително стартира да придобива парцели, акции, а паричните тегления и прехвърляния от сметки на компании си текат от преди този момент. Лазов източва най-много кредитирани от КТБ компании. Активите сполучливо и гладко от страна на квестори, синдици, прокуратура, Национална агенция за приходите и така нататък са прехвърляни от една в друга компания, следена от него или негови близки, родственици и бизнес сътрудници.

Ето единствено някои от „ покупко-продажбите “ Лазов:

* Придобива и се разпорежда с активите на „ Евробилд 2003 “ ЕООД, които по балансова стойност към 30.06.14 година са в размер на над 100 милиона лв.. Само един от тях – постройката на централата на КТБ на пл. Гарибалди коства над 50 милиона.

* Лазов си прибира 300 000 лв. от сметки на финансовата къща на Цветан Василев „ ФИНА-Ц “.

* Дяловете от две сдружения, които имат лицензи за търговия с газ – „ Метамодул “ ООД и „ Си Ен Джи Марица “ ООД, които са с продажна цена над 3 милиона лв..

* Придобива дялове от капитала на сдружението „ Имоти Лукс “ ООД за сума в размер на 1 485 000 лв..

* Лазов става притежател на постройката на Балканкар в ж.к. „ Дървеница “ в София. Това е 18-етажна сграда с разгърната повърхност от към 6 000 кв.м. По-късно я продава на „ Джи Пи Груп “ за над 3 млн. лв..

* 85% от сдружението. „ HellenicRegister of Shipping “ е в международния топ 10 на корабните сътрудници, кай има офиси в 5 страни и правото да сертифицира десетки кораби, включително и такива от американския търговски флот. Срещу заема, провиснал от „ Евробилд Проект “ ЕООД ( следено от Лазов след 2014 г.), гръцкият корабен сътрудник ипотекира цялото си имущество в интерес на заемодателя. С контракт от 3 ноември 2014 година е трансферирано вземането на „ Евробилд 2003 “ ЕООД, представлявано от Тихомир Иванов и благосъстоятелност на Бисер Лазов. Лазов е свободен да ипотекира постройката на офиса на компанията в Пиреа.

* Лазов продава парцели на първа линия на морето в община Бяла, с. Самотино, с обща повърхност от 160 дка. Пазарната стойност на парцелите е към 24 000 000 лв..

* Продадени са парцели продава свои парцели в София, чиято обща пазарна стойност надвишава 1 000 000 лв.. - с изключение на аграрен парцел с повърхност от 1,2 дка в София на ул. „ Княгиня Клементина “, са продадени и два магазина с повърхност надлежно 116 и 112 кв. м. намиращи се на същия адрес. Към тях е прибавен и офис с повърхност от 68 кв.м. в бл.199, в квартал Красно село, още веднъж в София.

* Албена Андреева купува апартамент от 128 кв.м. и две паркоместа в Драгалевци, София.

* Албена Андреева става притежател и на двуетажна постройка с повърхност 565 кв.м. и дворно място от над 1 дка на улица „ Секвоя” в кв. „ Бояна “, София.

* Лазов съумява да овладее и „ Холдинг Кооп Юг” АД с активи към 30.06.14 година за 15 млн.лева. разпродават се акции и имуществото на сдружението. В някои случаи Лазов продава самичък на себе си.

* Бисер Лазов, през април, май и юни 2015 година посредством „ Инфраструктурна Компания” АД продава атрактивни недвижими парцели в разнообразни селища от страната. Имотите включват хотелски комплекс в Априлци, издигнат върху парцел с повърхност от 29 дка и офиси в София. Общата пазарна стойност на парцелите надвишава 6 000 000 лв..

* Източени са под носа на квесторите над 2,5 млн.лева: От сметка на „ Инфраструктурна Компания” АД в друга банка Лазов и Бушев открадват 1,7 млн.лева. От сметка в друга банка на различен кредитополучател – „ Интегрирани пътни системи “ АД Лазов и Веселин Бушев отмъкват 108 000 лв.. А със съдействието на Теодора Танева са откраднати 193 000 лв. от сметка в КТБ АД на „ Кловил “ АД.

* Тандемът Лазов – Бушев съумява да открадне и монополиста в производството на гипс в страната – „ ГИПС” АД -предприятие с хиляди служащи и милиони левове доходи. През 2014 година „ ГИПС” АД регистрира доходи от активността си в размер над 6 800 000 лв..

* Лазов се сдобила и с други парцели в София, Ботевград, Велико Търново, Горна Оряховица, с. Раковски (Пловдивско) и други, на обща пазарна стойност към 50 000 000 лв..

В къс списък тези парцели са:

- Част от жилищна постройка във Велико Търново, ул. Твер, No:2

- Поземлени парцели от 8 дка в Ботевград, намиращ се във вилна зона Зелин.

- Поземлен парцел от 40 дка в Горна Оряховица, дружно с всички намиращи се здания върху парцела.

- Поземлени парцели от 12 дка в с. Бенковски, община Марица, област Пловдив;

- Сграда с повърхност от 70 кв.м. в София, бул. бул. Цариградско шосе 113

- Поземлен парцел от 7,5 дка в София, още веднъж на бул. Цариградско шосе, No 113

- Поземлен парцел от 530 кв. м. в София на ул. Йордан Бакалов-Стубел, No 23

- Сграда с повърхност 105 кв. м в София на, също на ул. Йордан Бакалов-Стубел, No 23

- Апартамент с повърхност от 92 кв.м. в гр.София ул. Будапеща, No 92,

- Апартамент с пло от 101 кв.м. в гр.София ул. Будапеща, No:92,

* Лазов продава осеметажната постройка на „ София прес” на бул. Цариградско шосе 113 – с разгъната застроена повърхност от към 8 000 кв.м. Пазарната стойност на парцела е към 14 000 000 лв..

* Бисер Лазов съумява да завземе и “Хелт енд Уелнес” АДСИЦ - сдружение за вложения в парцели, притежател на хотели, което се търгува на Българската фондова борса. Дружеството има парцели в Пловдив, Пещера, Гоце Делчев, Смолян, Каварна, Велинград, Разлог, София и Варна на обща стойност от към 100 млн.лева. След затварянето на КТБ има смяна в контрола. Основният акционер на „ Хелт енд Уелнес” АДСИЦ е „ Аквафинанс” ЕООД, което е благосъстоятелност на „ Интер Финанс Инвест” ООД, където са съдружници Бисер Лазов и неговата обичана Албена Андреева. Тук ще обърнем внимение на един офис, за който ще ви разкажем на следващия ден - през май 2015 година частен правосъден реализатор продава на търг апартамент на столичната ул. “Самуил” No: 79, където е седалището на „ Хелт енд Уелнес”. Купувач е “Солид – 85” – благосъстоятелност на Младен Мондешки, братът на юрист Момчил Мондешки. Счетоводител на това сдружение до 19 ноември 2015 година е синдичката на КТБ Кристи Маринова, посредством компанията си “Кристи Акаунтанси”, Троян.

* Разказахме ви по какъв начин Бисер Лазов става притежател и на медии.

* Лазов се докопва и до акции от капитала на „ Велинград пропъртиз” АД. Номиналната стойност на продадените акции е 4 302 826 лв., като зад тези акции стоят два парцела с обща повърхност от към 120 дка във Велинград. Чистата вреда за КТБ единствено от тази „ договорка “ е чиста вредата за банката в размер над 7 500 000 лв..

* Прибрани са и акциите от капитала на „ Лекс Пропъртис” АД, което е притежател на 23 дка в Разлог, дружно с построен на кота „ 0 “ хотелски комплекс.

* Чрез „ Иновейшън Трейд “ ЕАД придобива първо два обекта, в една и съща постройка, предопределени за офиси, с повърхност надлежно 114.600 кв. м. и 64.080 кв. м., намиращи се в София, кв. Красно Село, бл.199. Следват аграрен парцел, имот с повърхност 8 743 кв. м., в град Априлци, дружно с издигнатите здания върху парцела. Както и още един аграрен парцел, имот с повърхност 1 9349 кв. м., отново в гр. Априлци, дружно с издигнатите здания върху парцела. Освен това се получават два тристайни жилището 128 и 126 кв.м. на ул. „ София”, в гр. Банкя.

* Лазов и Андреева, посредством „ Иновейшън Трейд “ АД, купуват поземлени парцели с обща повърхност от 3 381 кв.м. в с. Железница, София.

* Още един поземлени парцели с обща повърхност от 2 140 кв.м. Този път е в Банкя.

* През май 2016 година Лазов взема решение да разпродадат някои от парцелите, които са откраднали – една от къщите в Бояна; магазин в „ Младост “, София; Хотелът в Разлог; 18 етажната постройка на „ Балканкар “; два тристайни жилището в Банкя. Добавен е и офиса с повърхност 600 кв. м., в софийският квартал Красно Село, бл.199. Поисканата цена е 100 000 евро. Това може да е единствената осъществена договорка, тъй като към средата на 2017 година, притежател на този парцел е не различен, а самият Александър Сталийски, котаракът на Бойко Борисов. Там той получава абонаментните си издания непосредствено от „ Доби Прес “, компанията на Делян Пеевски, която разпространяваше „ Държавен вестник “ дружно с „ Телеграф “.

За кражбите посредством „ Евробилд 2003 “ на Бисер Лазов и компания, които са закононарушения против кредиторите на КТБ, е сигнализирана Прокуратурата. Но тя отхвърля да образува досъдебно произвеждане против главния очевидец по делото КТБ. Отказът се основава единствено и само на пояснения са самия Лазов. Никой нищо не ревизира повече.

Въпроси към прокуратурата:

1. По какъв брой каузи Бисер Лазов е очевидец?
2. Срещу какъв брой на брой лица се водят досъдебни производства, по които Бисер Лазов е дал показания?
3. Колко обвинявания са повдигнати и на какъв брой лица въз основа или и посредством показания предоставени от Бисер Лазов?
4. Колко сигнала са постъпили в Прокуратурата против Бисер Лазов, негови компании или покупко-продажби в които негови компании са имали присъединяване?
5. Колко от тези сигнали са тествани?
6. Колко от тези сигнали са прекъснати единствено след пояснения на Бисер Лазов?
7. Извършвани ли са инспекции по предписание на Прокуратурата на компаниите, сметките и имуществото на Бисер Лазов и произхода на средствата му?
8. Назначавана ли е защита на Бисер Лазов поради негови показания?
9. Каква е заплатената сума за защита на Бисер Лазов?
10. Колко каузи с заведени против Бисер Лазов и какъв брой от тях са прекъснати? Защо са прекъснати?
11. По какъв брой каузи Бисер Лазов е обвинен?

Стратегията по ликвидирането на КТБ е готвена месеци преди юни 2014 година Изненадата е извънредно значима при тази офанзиви, поради това оповестяването на Лазов като главен очевидец на Прокуратурата става на по-късен стадий, а може и да са се договаряли по-дълго. Негови сътрудници описват, че след нахлуването на спецчастите в офисите на компаниите на Василев, Лазов стартира да заплашва със затвор и физическа кавга чиновниците в тези компании, да, крещи по коридорите на офиса „ Сега аз съм Василев!!!”. Малко по-късно Лазов слага при започване на коридора на етажа и победоносен надпис „ Зона свободна от Василеви! “.

Екип Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР