Основният конкурент на Tesla, китайската компания BYD, отчете 400% ръст

...
Основният конкурент на Tesla, китайската компания BYD, отчете 400% ръст
Коментари Харесай

BYD се надява да изпревари Tesla по продажби благодарение на големия интерес към евтиния електромобил Seagull

Основният съперник на Tesla, китайската компания BYD, регистрира 400% растеж на облагата по отношение на същото тримесечие на предходната година. Компанията неотдавна пусна първия си електрически автомобил за всеобщия пазар – BYD Seagull на цена под $14 000, който може да измине повече от 320 км с едно зареждане.

Вторият по величина производител на електрически автомобили в света продължава да върви по петите на Tesla с по-разнообразен парк от електрически автомобили и лична технология за акумулаторни акумулатори. Както Илон Мъск неотдавна призна, BYD може да е най-страхотният съперник на Tesla.

Компанията се уголемява в ниши, където Tesla към момента не е показана, като да вземем за пример наличните компактни електрически автомобили за всеобщия пазар. BYD неотдавна пусна първия си в действителност наличен електрически автомобил за масите – Seagull, който коства по-малко от $14 000, само че може да измине повече от 320 км. с едно зареждане. Броят на предварителните поръчки за първите 24 часа надвиши 10 хиляди, което демонстрира висок интерес към този модел на BYD.

Компанията, в която Уорън Бъфет влага през 2008 година, регистрира рекорден растеж на приходите от 400% на годишна база. Маржът на облагата на BYD от 17,86% за последното тримесечие в действителност се приближава до брутния марж на Tesla от 19,3% за същия интервал от януари до март, което би било немислимо даже и за предходната година.

BYD предвижда относително устойчиво търсене на своите електрически автомобили, което може да накара компанията да изпревари Tesla по продажби тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР