Основният фактор за повишените случаи на COVID-19 е нашата отговорност.

...
Основният фактор за повишените случаи на COVID-19 е нашата отговорност.
Коментари Харесай

Защо се увеличават случаите с COVID-19

Основният фактор за нарасналите случаи на COVID-19 е нашата отговорност. Не би трябвало да чакаме някой самичък да ни постанова правила, сами би трябвало да знаем, че има вирус и той е измежду нас. Не може болен човек и подобен със признаци да се разхожда в обществото. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия пулмологът доктор София Ангелова.

,,Сега е лято, дано да гребем с шепи от него, с цел да подобряваме имунната си система, само че дружно с това би трябвало да съблюдаваме и ограниченията – да заобикаляме околните дистанции, както и местата със скупчване на доста хора. Необходимо е да имаме висока хигиена``, добави доктор Ангелова.

През лятото стихват респираторните вируси, защото понижават своята вирулентност. Но не би трябвало да забравяме, че тези два мутанта на вируса са измежду нас и ние би трябвало да бъдем виновни.

Вирус има и той търси слабото място, тъй че да се пазят най-много възрастните хора, сподели още лекарят и добави, че маските са извънредно потребни за затворени пространства.

,,Не всеки, който кашля, има ковид. Може да има просто сезонна алергия, да вземем за пример. Доказването на COVID-19 става посредством тестуване``, обясни в умозаключение пулмологът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР