Основният доставчик на стоки за Индия продължава да е Китай,

...
Основният доставчик на стоки за Индия продължава да е Китай,
Коментари Харесай

Петте страни най-големи износители за Индия

Основният снабдител на артикули за Индия продължава да е Китай , без значение че продажбите му за страната през първото тримесечие на 2023 година са намалели с 15,4% на годишна база, до 22,6 милиарда $.Това следва от разбор на РИА Новости на основата на данни от индийското Министерство на търговията и индустрията.

Русия е изнесла за Индия през първото тримесечие на 2023 година артикули за рекордна обща сума, като това я прави вторият максимален снабдител за страната за първи път.

Според статистиката на индийското ведомство, износът на Русия за Индия за интервала януари-март се е нараснал 4,7 пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Показателят доближи 15,5 милиарда $, като това е най-високата стойност за тримесечие в историята на търговията на двете страни.

Освен това, за първото тримесечие износът на Индия за Русия се е нараснал с 33% на годишна база до 947 милиона $, а общият търговски оборот сред двете страни е повишен 4,1 пъти на годишна база, до 16,45 милиарда $.
 Индия (ще) е новият максимален снабдител на петролни артикули за Европа
Кой (ще) е новият максимален снабдител на петролни артикули за Европа

Голяма част от горивата са от модифициран съветски нефт

На трето място по размер на износа за Индия във финансово изражение са Обединените арабски емирства (ОАЕ) - с 12,7 милиарда $ за първото тримесечие на тази година, по отношение на 12,1 милиарда $ за същия интервал на предходната година, т.е. има покачване с съвсем 5%.

На четвърто място в самобитната ранглиста са Съединени американски щати , чиито импорт в Индия за обсъждания интервал е намалял с 8,8% на годишна база.

Челната петица " затваря " Саудитска Арабия , от която за първото тримесечие Индия е закупила артикули за общо 10,4 милиарда $, което е с 10,9% по-малко по отношение на същия интервал преди година.
 Страните най-големи експортьори в света за 2023 година - Топ 10
Страните най-големи експортьори в света за 2023 година - Топ 10

Най-голямо напредване напред в " класацията " означават Норвегия и Саудитска Арабия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР