Основните възнаграждения и месечните социални плащания в Български пощи ще

...
Основните възнаграждения и месечните социални плащания в Български пощи ще
Коментари Харесай

Заплатите в Еконт и Спиди са три пъти по-високи от тези на служителите в Български пощи

Основните хонорари и месечните обществени заплащания в " Български пощи " ще бъдат нараснали. Това заяви пресцентърът на Министерството на превоза и известията.

" Това е една добра първа стъпка, тъй като подписаният през днешния ден документ ще докара до снишаване на нарасналото публично напрежение ", уточни транспортният министър Христо Алексиев.

Той въпреки всичко се надява, че съглашението ще способства за нарастване на мотивацията на чиновниците. Уточни също, че идното повдигане на заплатите работещите в " Български пощи " ще е с 19%. Увеличава се цената на ваучерите за храна, които получават -  от 60 лв. стават 100 лева

Според данни на КНСБ възнагражденията на чиновниците в " Български пощи " са сред 712 лева и 849 лева и то след актуализация през юни 2022 година.

По последни данни на Национален осигурителен институт междинната работна заплата в бранш " Транспорт, депозиране и пощи " през четвъртото тримесечие на 2022 година е 1486 лева (бруто). За година тя се усилва със 191 лева, а на тримесечна база – с 49 лв..

Според настоящите разгласи за работа брутното стартово заплащане на складов служащ в логистичен център в куриерската компания Еконт е 2200 лева, а на складов служащ на 4-часов работен ден – 1000 лв. (бруто). Младши специалист Логистична мрежа в същата компания може да стартира от 1600 лева (бруто). Младши специалист потребителски център на Еконт получава заплата сред 1200 лева до 2000 лева (бруто) на месец, демонстрира инспекция на Money.bg.

Шофьор (градска логистика) в конкурентната компания Спиди получава заплата сред 2380 и 2700 лева (бруто), а чистата заплата на водач на тежкотоварен автомобил е 1700 лева Работник в склад (сортировач) на Спиди получава от 2250 лева до 2800 лева (бруто), а пощальон в офис сред 1700 лева и 1900 лева (бруто).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР