Основните външнополитически резултати на 2022 година отбеляза Посолството на Руската

...
Основните външнополитически резултати на 2022 година отбеляза Посолството на Руската
Коментари Харесай

Руското посолство: Сложихме край на 30-годишните честни опити за равноправно взаимодействие със Запада

Основните външнополитически резултати на 2022 година означи Посолството на Руската федерация в България

" Заминаващата година се трансформира за външната политика на Русия в повратна точка и беше съсредоточена върху образуването на нова интернационална действителност.

Признаване на независимостта на Донецка и Луганска национални републики, започване на Специалната военна интервенция в сходство с чл.51 на Устава на Организация на обединените нации, осъществяване на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация – тези събития вечно ще останат в отечествената история като исторически моменти.

Същевременно сложихме завършек на 30-годишните почтени опити на Русия да построи равноправно взаимоотношение с «колективния Запад».

Руската дипломация е предприемала съществени старания за спокойно споразумяване на интернационалните спорове. Активно допринасяхме за стабилизиране на обстановката в Афганистан. Лансирахме изчерпателен метод към сирийското досие, в това число в границите на „ Астанинския формат “. Съдействахме на комплексното нормализиране на връзките сред Азербайджан и Армения.

Успешно се развиваха контакти с многочислените ни интернационалните сътрудници, заинтригувани в градивен разговор с Русия ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР