Основните цели, които си поставяме през 2022 г., са устойчивото

...
Основните цели, които си поставяме през 2022 г., са устойчивото
Коментари Харесай

Инж.Желев,ТЕЦ Русе:Основната ни цел е производство на чиста енергия

" Основните цели, които си слагаме през 2022 година, са устойчивото развиване на " Топлофикация Русе " и блян за предложение на конкурентна услуга в дълготраен проект. Това изисква осъществяване на стратегически планове за произвеждане на чиста сила. Включително и повишение на успеваемостта на индустриалните мощности и възстановяване на качеството и надеждността на доставките на топлинна сила. ". Това сподели инж. Севдалин Желев, шеф на " Топлофикация Русе ". Като главен приоритет той открои стартирането в употреба на газовите когенератори. " Газификацията ще окаже директно въздействие за понижаване на излъчванията от активността на централата. Обновлението и модернизацията на мощностите на топлофикацията подкрепят реализирането на екологичните условия за високоефективно комбинирано произвеждане и за икономисване на излъчвания С02. ", съобщи инж. Желев. По думите му поддържането на огромно дружество като " Топлофикация Русе " изисква непрекъснати вложения и усъвършенствания. " Като прибавим и обстоятелството, че би трябвало да отговорим на упованията на над 20 000 семейства, които са избрали парното за отопление, мога да кажа, че е доста виновна и нелека задача. Стремим се да отговорим съответно на високите условия на клиентите. Уверявам Ви, че ние предлагаме един от най-икономически преференциалните и в същото време екологични способи за отопление. ", добави шефът на топлофикацията.

" Проектите на " Топлофикация Русе " са свързани с бъдещото развиване на активността на сдружението. Те включват подкрепяне на осъществяването на заложените от институциите ограничения за понижаване на нездравословните излъчвания и развиване на бранш " Енергетика ". Плановете за софтуерно развиване и рационализация на " Топлофикация Русе " залагат на комбинирано произвеждане на топлинна и електрическа сила, които да обезпечават оптималната успеваемост и да се понижат нездравословните излъчвания във въздуха. ", уточни инж. Желев на въпрос по какъв метод плановете им способстват за града. Той добави, че задачата е реализиране на по-добро качество на обслужване на клиентите. " Изпълнението на капиталовата стратегия на предприятието е напълно в сходство с главните цели, заложени в европейските екологични наставления. ", акцентира инж. Желев. Той изрази мнение освен като като шеф на " Топлофикация Русе ", само че и като дълготраен специалист, че хората, избрали парното, се радват на добър топлинен комфорт вкъщи на налична цена. " Парното е екологичен метод на отопление. Това е значимо за града ни, за качеството на живот. С избора на централно отопление се понижават нездравословните излъчвания от непречистения дим от комините на къщите, отопляващи се на дърва, да вземем за пример. Докато топлофикацията разполага с очистваща апаратура и електрофилтри, които не позволяват изхвърляне на нездравословни газове в атмосферата. ", уточни инж. Желев.

По думите на инж. Желев през последните години има обилни промени в бранш енергетика, ориентирани към повишение на енергийната успеваемост и производството на още по-чиста сила. Фокусът се измести към осъществяване на планове, водещи до фрапантно понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха. Това на собствен ред постанова постепенна смяна на до момента употребяваните изкопаеми горива като въглищата. Цялата промяна на централи, като нашата, произвеждащи топлинна и електрическа сила от тях, постанова вложение на големи средства в възобновяване на мощностите. ", разясни инж. Желев. Той изрази мнение, че всички топлофикации вървят в вярната посока, като заменят въглищата с природния газ за реализиране на обективен енергиен преход. " Разбира се, имаме още доста задания, които би трябвало да осъществим, с цел да отговорим на условията на Европейския Зелен пакт преди да реализираме напълно чисто произвеждане на сила. ", добави шефът на предприятието.

На въпрос по какъв начин Коронавирус 19 пандемията се е отразила на тяхната работа, инж. Желев съобщи, че здравната рецесия е наложила преразглеждане и адаптиране на техните услуги, като по-голяма част от тях към този момент са онлайн. " Заложихме на нови информационни канали, с цел да подкрепим нашите клиенти в тези предизвикателни времена. Клиентите реагираха добре и бързо се приспособиха към дигитализирането на огромна част от услугите ни. Доброто взаимно съдействие е главен метод в работата с клиентите ни. ", уточни инж. Желев. Той акцентира, че без значение от пандемията, те не престават да извършват капиталовата стратегия, " тъй като с реализирането на плана за прекосяване на газ, ще произвеждаме още по-екологична сила. Вярвам, че ключът към триумфа се крие в последователността и отговорността. Бъдещето е най-хубавата цел и ние влагаме в него. ", изясни инж. Севдалин Желев.

Запитан кое е било най-трудното решение, което е трябвало да вземе като шеф, инж. Желев показа, че за него няма сложни или лесни решения, изключително като се управлява огромно дружество. " Важно е решенията, които се взимат, да са верни, само че това се ревизира във времето. Решенията, които взимаме, засягат доста хора и напълно активността на " Топлофикация Русе ", за това постоянно за нас е водещо те да бъдат виновни и напълно в интерес на русенци. ", съобщи инж. Желев. По думите му да си шеф на топлофикация по време на енергиен преход е огромно предизвикателство, само че и наслаждение. " Работата е динамична, което пък от своя страна дава опция да трупаш опит всеки ден, чувайки мнението на всеки един от екипа. За сътрудниците си мога да кажа, че те в действителност са изключителни експерти и всеки има познания в своето направление. ", показа още инж. Желев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР