Основните проблеми, с които се сблъскват повечето хора през есента,

...
Основните проблеми, с които се сблъскват повечето хора през есента,
Коментари Харесай

Как да се грижим за ръцете си през есента: 5 съвета, които ще поддържат кожата ви млада

Основните проблеми, с които се сблъскват множеството хора през есента, са утежняването на кожата на ръцете. Кожата става груба, неприятна на досег, появяват се пукнатини. Възможно ли е да се предотврати това положение и по какъв начин вярно да се грижим за ръцете през студения сезон, с цел да запазим здравето, хубостта и младостта на кожата. Отговори на тези въпроси дава Инна Цимбаленко, дерматовенеролог.

Метеорологичните условия се трансформират: спад на температурата, нараснала мокрота и леден вятър, пресъхнал въздух в жилища и офиси - всички тези фактори способстват за нарушение на защитната функционалност на нашата кожа. Кожата на ръцете стартира прекалено да губи влага и защитна преграда, заради което се появява сухота, зачервяване, лющене, а от време на време даже и пукнатини. Всичко това предизвиква забележителен дискомфорт. Ето за какво през този интервал кожата на ръцете се нуждае от специфични грижи. Можете да й помогнете, като следвате елементарни правила:
потребление на лавандула/синдет (почистващи гелове, които не съдържат дразнители) за разчистване на кожата, с цел да се предотврати изсушаването на кожата;използване на омекотяващи, овлажняващи емолиенти.
" Те ще оказват помощ за поддържане на защитната функционалност на кожата и възобновяване на бариерата, тъй че влагата да не се губи и ръцете да са меки и овлажнени. Тези артикули могат да бъдат закупени под формата на крем, еликсир или мляко. Продават се в аптеките. За студения сезон бих ви посъветвала да предпочитате крем с по-плътна текстура, само че в случай че не ви е комфортно, можете да вземете еликсир или мляко ", поучава Инна Цимбаленко.

Трябва да употребявате тези продукти най-малко 3-4 пъти дневно. Поради обстоятелството, че те са нужни денем, би било уместно да имате дребна кутийка или тубичка, която постоянно да е на разположение. Това е, което ще предотврати дразненето на ръцете.



Снимка: Freepik

Сухота

През есента кожата на ръцете е наранена от доста неподходящи фактори, в това число мраз, мощен вятър и гореща вода. Те изсушават кожата на ръцете и могат да причинят много неприятни проблеми. Не забравяйте да употребявате кремове за ръце, не забравяйте ръкавиците и не мийте ръцете си с гореща вода.

" Ако ръцете ви са доста сухи, има кремове с добавка на урея. Малък съвет: за ръце е по-добре да вземете кремове с 5-10% урея, можете да ги купите в аптека или ги поръчайте по интернет “, поучава кожният лекар.

Зачервяване

„ Ако кожата на ръцете ви е склонна към зачервяване през есенно-зимния интервал, тогава ви поучавам да имате в арсенала си и по този начин наречените Cica кремове. Това са тип лечебни кремове, които съдържат азиатско централно растение и цинк. оксид, който ще овлажни добре и ще заздрави кожата. Тези кремове се оферират от разнообразни дермато-козметични марки. Трябва да се нанасят върху раздразнени сектори от кожата ", акцентира лекарят.

Това се случва, когато забравите за ръкавиците и не предпазите ръцете си от студа. Грижата за ръцете би трябвало да бъде също толкоз значима, колкото и грижата за лицето. Не забравяйте, че възрастта на дамата се разкрива на първо място по ръцете.



Снимка: Freepik

Защита от мраз

„ Когато на открито е студено, би трябвало да нанесете колд кремове (кремове, които имат плътна текстура и защищават от студено дразнене) 30 минути преди да излезете на открито, само че можете да нанесете емолиент с богата консистенция или петролно желе - ще бъде същото ”, отбелязва Инна Цимбаленко.

Някои колд кремове съдържат пчелен восък, тъй че тези, които имат алергична реакция към мед или пчелни артикули, би трябвало да заобикалят потреблението на такива артикули.

Ръкавици

Дерматологът отбелязва, че ръкавиците ще оказват помощ за спомагателна отбрана на кожата. Избягвайте в допълнение раздразнение на кожата с химикали или дълготрайно излагане на гореща вода. За задачата би трябвало да употребявате специфични ръкавици, които ще предпазят кожата ви от отрицателните резултати на химически или температурни фактори.

Управление на напрежението

" Стресът също въздейства върху положението на нашата кожа, тъй че различен съвет би бил да се научите по какъв начин да управлявате напрежението или да намалите въздействието му върху живота си. Тук ще бъдат подобаващи техники за медитация или релаксация, правейки обичаното си нещо ", поучава лекарят.

Ако видите, че положението на кожата се утежнява и главната терапия с овлажняващи и защитни средства не дава резултати, свържете се с кожен лекар. Лекарят ще избере за вас скица на лекуване, която ще ви помогне да върнете мекотата и положителния тип на ръцете си.

Превод: GlasNews.bg



Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР