Основните правила за шофирането по празниците са, първо, да имаме

...
Основните правила за шофирането по празниците са, първо, да имаме
Коментари Харесай

Как да шофираме безопасно по празниците?

Основните правила за шофирането по празниците са, първо, да имаме прелиминарен проект за пътуването. Ясно е, че има тапи, стават произшествия и би трябвало да си оставим задоволително дълго време, с цел да стигнем от точка А до точка Б ", сподели Цвети Капитанова в рубриката за пътна сигурност " Визия 0 " в " Денят на Фокус " по Радио " Фокус "

По думите ѝ е по-добре да пътуваме денем, в сравнение с нощно време. " Да изберем не най-краткия, а най-спокойния път за пътешестване. Времето би трябвало да съблюдаваме – когато има слънце, това не значи, че няма да има лед на пътя. Неопитните водачи би трябвало да бъдат изключително деликатни с метеорологичните суловия – в случай че те са неприятни, дано изчакат, преди да подхващат пътуването ", добави тя. 

" Пътуването при зимни условия включва топли облекла и одеяла в колата, задоволително безнин и вода. Шофьорите с електрически коли би трябвало също да имат поради, че батерията им може да откаже на пътя. Те би трябвало да внимават малко повечме, тъй като не на всички места има станции за зареждане. В купето не би трябвало да има движещи се предмети, всичко да бъде обезаопасено, в това число децата – в подобаващи за тях детски столчета. Не бива да са облечени в дебели якета и пуловери, тъй като в срещу случай коланът не приляга добре по тялото и не обезопасява вярно ", добави тя.

Според нея не трябва да има нещо в багажника, което да пречи на видимостта обратно. " При висока скорост също така те могат да литнат и за провокират случай, изключително за хората зад нашата кола. Лед светлините и лампичките по колата са противозаконни и неприемливи – те разсейват както лидера, по този начин и останалите участници в придвижването. Ако има декорация по колата, би трябвало тя да бъде безвредна и добре прикрепена, с цел да не провокира проблем при рухване ", сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР