Основните ни сетива са пет – зрение, слух, вкус, мирис

...
Основните ни сетива са пет – зрение, слух, вкус, мирис
Коментари Харесай

Тук проверете дали имате шесто чувство!

Основните ни сетива са пет – зрение, слух, усет, аромат и досег. С годините учените одобряват съществуването на доста повече – да вземем за пример ноцицепция, или възприятие за болежка, и термоцепция - чувството за температурата на околната среда. Днес науката приказва за 21 или повече човешки сетива.

Чувството, за което приказваме, е " екстрасензорно усещане " (ЕСВ) или способността да възприемаме информация оттатък естествените сетива. Това са „ аномални процеси на транспорт на информация или сила, процеси като телепатията, които понастоящем не могат да бъдат обяснени с понятията на известните физически или биологически механизми “, съгласно определението на проучване от 1994 година, написа psychicelements.com, представено от obekti.bg.

Настръхване. Най-очевидният знак, че имате шесто възприятие, е чувството за заплаха. Кожата ви настръхва, усещате присвиване в стомаха или различен физически сигнал за заплаха, даже когато не я виждате. Никога не подценявайте шестото си възприятие и бързо се измъкнете от обстановката, в която сте попаднали.

Недоверие към чужд. Ако таман сте се срещнали с някого, само че имате неприятно предусещане, евентуално шестото ви възприятие се е активизирало и желае да ви предизвести. На подсъзнателно равнище към този момент ви е ясно, че този човек може да е рисков. Това може да работи и в противоположна посока: в случай че внезапно усещате дълбока непосредственост с човек, който познавате неотдавна.

Предчувствия. Понякога човек има ясното чувство, че нещо ще се случи, положително или неприятно. Не допуска, а " знае ".

Гласове. Чуването на гласове може в някои случаи да е симптом за психическо заболяване, само че в други е просто необикновена демонстрация на интуицията. Според някои учени в предишното мозъкът на всички хора е функционирал по този начин: избрани заключения и решения, до които стигали по несъзнаван път, идвали под формата на глас " извън ". Ако от време на време един глас ви подсказва какво да извършите, това евентуално е гласът на вашето подсъзнание.

Сигурно, само че необяснимо познание. Случвало ли ви се е просто да знаете даден отговор, без да имате нужните знания и без да знаете за какво. Това шесто възприятие от време на време е потребно при решение на проби, когато не можете рационално да посочите отговор. Тогава е добре да посочите първото, което ви е пристигнало мислено.

Повишена зоркост. Това е умеене, което всеки може да развие. Ако обръщаме задоволително внимание на дискретните сигнали, които личното тяло и душeвност непрестанно ни подават, ще можем да получаваме отговори на въпросите си съвсем незабавно. Когато човек развие това умеене, то се трансформира в „ шесто възприятие “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР