Основните борсови индекси в САЩ се повишиха в сряда в

...
Основните борсови индекси в САЩ се повишиха в сряда в
Коментари Харесай

S&P 500 се доближи до рекордно високо ниво

Основните борсови показатели в Съединени американски щати се покачиха в сряда в тиха сесия преди основните данни за инфлацията и облагите на банките.

S&P 500 добави 0,6%, с цел да затвори в границите на 0,3% от рекордния си връх, подложен доскоро повече от две години.

Nasdaq Composite се увеличи с 0,8%, а Dow Jones Industrial Average добави 0,5%.

Акциите паднаха през първата седмица на 2024 година, само че от този момент си връщат позициите, като от сряда S&P 500 е на позитивна територия за годината.

Акциите на Meta Platforms се покачиха с 3,7%, откакто Mizuho Financial Group разгласява прогресивен анализаторски отчет за компанията майка на Instagram и Фейсбук.

Акциите на Microsoft нарастнаха с 1,9%, като производителят на програмен продукт е на път да изпревари Apple за купата на най-ценната компания по пазарна капитализация.

Акциите на Boeing се стабилизираха, поскъпвайки с 0,9%, след внезапен спад по-рано през седмицата поради случая при полет на Alaska Airlines, довел до прекъсване на към 170 от самолетите на компанията.

Intuitive Surgical се показа най-добре в S&P 500, като се увеличи с 10%, откакто експертът по роботизирана хирургия разгласява предварителни тримесечни доходи, които надминаха прогнозите.

Биткойн нарастна с към 1% до малко под $46 000 откакто комисията по скъпите бумаги и тържищата разчисти пътя за първите борсово търгувани фондове в Съединени американски щати, които ще разрешат на вложителите да купуват криптовалутата толкоз елементарно, колкото акции или взаимни фондове.

Инвеститорите чакат отчета за потребителските цени за декември през днешния ден, като трейдърите са нетърпеливи да видят дали данните за инфлацията към момента дават очаквания, че Федералният запас може да понижи референтните лихвени проценти.

Някои анализатори предизвестяват, че битката на Фед за преодоляване на инфлацията не е завършила откакто предходната седмица данните за работните места и за растежа на заплатите за декември се оказаха по-горещи от упованията на анализаторите.

Сезонът на облагите стартира съществено в петък, когато Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase и Wells Fargo би трябвало да рапортуват финансовите си резултати. Инвеститорите ще наблюдават деликатно какво споделят изпълнителните шефове на банките за здравето на стопанската система.

Дали фирмите са съумели да продължат да покачват цените също ще бъде от основно значение както за корпоративните облаги, по този начин и за вероятностите за инфлация.

Отвъд океана акциите бяха смесени. Японският Nikkei 225 се повиши с 2% до най-високото си равнище на затваряне от 1990 година насам, до момента в който Stoxx Europe 600 падна.

На стоковите пазари суровият нефт Брент падна с 1% до 76,80 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР