Основни принципи при преодоляване на безпокойството: 1. Живейте в днешния ден. Така,

...
Основни принципи при преодоляване на безпокойството:
1. Живейте в днешния ден. Така,
Коментари Харесай

Спрете да се тревожите и започнете да живеете!

Основни правила при превъзмогване на безпокойството:

1. Живейте в " днешния ден ". Така, както на борда на корабите съществуват отделения, които могат херметически да се затварят, с цел да не се пропуща вода от едното в другото, по този начин и вие би трябвало херметически да изолирате предишното от бъдещето.

" Не можем да живеем по едно и също време в разнообразни измерения. Ако се опитаме, ще се унищожим физически и душевен. Трябва да се ограничим единствено в едно само измерение – днешното ", споделя по този мотив Карнеги.

2. Преодолявайте неприятностите със специфична тактика.

Каква е концепцията? Карнеги приказва за " магическа формула " за справяне със стресовите обстановки. Важно е да приемем най-лошия вид, който може да ни се случи. Това ни освобождава от насилственото надпреварване с действителността. Позволява ни да преминем към настройка за разрешаване на казуса. Формулата се състои от три условия:

а.) Запитайте се " Кое е най-лошото, което може да се случи? "

б.) Подгответе се да приемете най-лошия вид.

в.) Опитайте да подобрите най-лошия вид.

3. Припомнете си какъв брой прекалено висока е цената, която може да платите за безпокойството, а точно - вашето здраве.

Носителят на нобелова премия по медицина, с-р Алексис Кърел споделя: " Бизнесмените, които не умеят да се борят с паниките, умират млади ". Колко от нещата, за които се тревожим, си костват тази цена?

" Трябва да се въоръжим с умения за справяне с разнообразни форми на паника, посредством трите съществени стъпки за разбор на казуса... Очевидните неща? Да,... Всички ние би трябвало да ги прилагаме при разширението на тормозещите ни проблеми, преди те да са трансформирали живота ни в същински пъкъл ", споделя още Карнеги.

Има няколко съществени техники за анализиране на безпокойството. 

1. Съберете всички обстоятелства.

2. Претеглете всички обстоятелства и тогава вземете решение.

3. Щом сте взели решение – действайте!

4. Напишете и отговорете на следните въпроси:

а.) Какъв е казусът?

б.) Кои са аргументите за този проблем?

в.) Какви са вероятните решения?

г.) Кое е най-удоброто допустимо решение?

" Можете ли да прилагате тези въпроси към вашите бизнес проблеми? Повтарям предизвикването си към вас – те могат да понижат паниките ви с 50% ", счита Дейл Карнеги.

" Не работата убива хората, а стресът. Работата е здравословна. Едва ли ще можете да натоварите човек с повече работа, в сравнение с може да понесе. Стресът е като наслойка върху острие. Това, което унищожава машината, не е завършването на механизмите в нея, а триенето сред тях “, показва и Хенри Упорд Бийчър, обществен модернизатор.

Преборете се с навика да се безпокоите. Бъдете постоянно заети. " Тайната за нещастието е да разполагате с прекомерно доста свободно време да се притеснявате за това дали сте щастливи или не " - Джордж Бърнард Шоу.

Не се тревожете за дреболии. Държавникът Бенджамин Дизраели е споделил: " Животът е прекомерно къс, с цел да е дребен ". Така че, да не се фокусираме в дреболии.

Използвайте закона за вероятностите, с цел да прогоните безпокойството. " Вероятно незабавно бихме отстранили 90% от паниките си, в случай че спрем да се саморазяждаме за задоволително дълго време и открием по закона на вероятностите, че нямаме никакво опрощение за тези паники " - Дейл Карнеги.

Съобразете се с неизбежното. Ако протестираме или недоволстваме против неизбежното, ние би трябвало да го променим, само че ще променим себе си... Можете ли да бъдете гъвакви в неизбежните житейски стихии, или да им се противопоставяте и да се пречупите?

Решете тъкмо какъв брой паника си коства несъмнено нещо и не му отреждайте повече. " Глупаво е да плащаме прекомерно скъпо за нещо, което ограбва съществуването ни ". Не се безпокойте за минали неща. Загърбете предишното. Не тъпчете на едно място.

Из Златната книга на Дейл Карнеги

-----------------------------------------------------------------

Дейл Карнеги е роден през 1888 година в Мисури, Съединени американски щати, и получава образованието си в Педагогическия институт в Уорънсбърг. Заминава за Ню Йорк като търговец и упорит артист и стартира да преподава уроци по връзка за възрастни в Християнската младежка организация там. През 1912 година се ражда световноизвестният „ Курс на Дейл Карнеги ”.

Автор е на няколко бестселъри, в това число „ Как да печелим другари и да влияем на хората ” и „ Как да престанем да се безпокоим и да стартираме да живеем ”. Книгите му са издадени в над 50 млн. екземпляра, преведени на 38 езика.

Дейл Карнеги слага началото на днешната мрежа от над 2800 обучителни офиси допълнително от 85 страни.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР