Основната цел на работата е била да се проучи процесът

...
Основната цел на работата е била да се проучи процесът
Коментари Харесай

Роскосмос оповести за успешно изпълнен етап на създаването на кислородно-метанов двигател

Основната цел на работата е била да се изследва процесът на газообразуването в този моделен газогенератор. Направен е избор от няколко разновидността на конструкторско-технологични решения, като фокусът е бил ориентиран към повишение на стабилността на газогенератора и опцията за неговото неведнъж потребление в състава на мотора.

“Ние сме изпълнили всички задания в границите на този стадий на работа ”, оповестява основният конструктор Виктор Горохов. “Резултатите от тестванията ни дадоха явно разбиране за най-хубавата структура на газогенератора, която следва да се употребява при основаването на мотора. Следващият стадий от работата, към която ние към този момент сме пристъпили и планираме да осъществим в близко бъдеще, се явява създаването на още един основен съставен елемент – горивната камера. След това можем да пристъпим към производството и сглобяването на първообраз на кислородно-метановия мотор РД-0177 ”.

Разработката на мотора се реализира съгласно държавен контракт с “Роскосмос ”, който цели основаването на ново потомство мотори и системи за задвижване. Първичната работа бе приключена в интервала сред 2016 и 2019 година, когато бе направена работната документи и бяха изпълнени някои моделни проби по отношение на процесите за запалване и образуването на газовите смеси.

Инфо: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР