Основната цел на образованието трябва да e развитие на личността

...
Основната цел на образованието трябва да e развитие на личността
Коментари Харесай

Личностното развитие, критичното и креативно мислене - основна цел на образованието

Основната цел на образованието би трябвало да e развиване на личността и основаване на сериозно и изобретателно мислене. Около това мнение се сплотиха водещи специалисти от разнообразни сфери по време на десетата интернационалната конференция " Образование и бизнес " .

Събитието, което се организира на 13 май в Народния спектакъл " Иван Вазов ", беше отдадено на историите от бъдещето. На него бяха показани нововъведения от разнообразни сфери - мода, автомобилната промишленост, технологиите, изкуството.

Експертите бяха безапелационни, че връзката сред образованието и бизнеса е поръчител за сполучлива реализация на младежите , а придобиването на нови познания и умения би трябвало да е непрестанно.
 Връзката обучение - бизнес: двустранен развой и интерес
Връзката обучение - бизнес: двустранен развой и интерес

Участници от 10-то юбилейно издание на конференцията " Образование и бизнес "
 Снимка 423170
Източник:

" Основна цел на образованието е личностното развиване. Ако учите и се образовате, а не сте щастливи, сте си изгубили времето. Имаме потребност не просто от водачи, а от водачи със обществена ангажираност " , съобщи първият зам.-ректор по университетските въпроси на Американския университет в България доцент Емилия Занкина.

Съоснователят и изпълнителен шеф на СофтУни Иван Ненков изрази мнение, че има три основни детайла, които са наложителни за построяването на добра връзка сред образованието и бизнеса, и подсигуряват сполучлива реализация на хората - актуализиране на просветителните стратегии, преподаване на хора от бизнеса и въвеждане на методиката " учене посредством работа ".
 Снимка 423174
Източник:

" Традиционното обучение е доста огромна, тромава и консервативна конструкция, която мъчно се приспособява към измененията. То е в ролята на д огонващ във връзка с това, от което има потребност бизнесът ", изясни Ненков по време на конференцията.

Ръководителят на катедра " Мода " в Националната художествена академия проф. Майа Богданова регистрира, че младите гении на академията са отличени във всеки интернационален конкурс, в който вземат участие.

В презентация на тематика " Бъдещето на електрическата подвижност " инженерът и авто конструктор Росен Даскалов посочи обстоятелството, че в България има над 150 компании, които се занимават с произвеждане на авточасти . Той съобщи, че е подготвен да посрещне всяка нова концепция, която е с мисъл за бъдещето, от младежите у нас.
 Утрешният ден седи на учебните чинове
Утрешният ден седи на учебните чинове

Kонференцията " Образование и бизнес " с десето юбилейно издание на 13 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР