Основната сграда на ВМА в София е над 125-годишна. ©

...
Основната сграда на ВМА в София е над 125-годишна. ©
Коментари Харесай

ВМА ще реновира клиниките си в няколко града с 30 млн. лв.

Основната постройка на ВМА в София е над 125-годишна.

© Юлия Лазарова Военномедицинската академия (ВМА) възнамерява да похарчи 30 млн. лева за реновиране на клиники в постройките си в София, Банкя, Пловдив, Варна, Хисаря, Плевен и Сливен. Това излиза наяве от оповестена социална поръчка, която планува сключването на рамково съглашение с петима евентуални реализатори, които да извършат ремонтните и строителни действия. На този стадий обаче финансиране не е обезпечено.

При нужда средствата могат да бъдат обезпечени от бюджета на ВМА, Министерството на защитата или отпуснати от Министерския съвет.
ВМА е вторичен разпоредник към бюджета на Министерството на защитата.
Според началника на ВМА проф. доктор Венцислав Мутафчийски клиниките не са в доста положително положение и чакат ремонт от години, по тази причина и реконструкцията е предпочитана. Повечето здания към академията са строени в средата на предишния век, излиза наяве от техническата спецификация на поръчката. Сега се планува главната в София да бъде ремонтирана дружно с прилежащите ѝ административни отделения, клиники, станции и гаражи. Реконструкцията на зданията в другите градове също е на сходен принцип - реновирани ще бъдат поликлиники и отделения с медицински и спомагателни функционалности. В сумата от 30 млн. лева не е планувано закупуване на инсталация.
Изисквания към претендентите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Поръчката не е разграничена на обособени позиции. Критериите за избор на изпълнителите са за качество и цена, чиято тежест ще е 49%. Любопитното е, че претендентите ще би трябвало да предложат подобен метод за ремонтите, с който усложненията във действието на болничното заведение ще са минимални.

Изисква се участниците да са осъществили най-малък оборот от строителни действия за последните три завършили финансови години в размер на 4 млн. лева без Данък добавена стойност и да са изпълнили най-малко една сходна поръчка за последните пет години.

Срокът за приемане на предложения изтича на 26 ноември. Действието на рамковото съглашение е с дълготрайност 36 месеца от датата на подписването му.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР