Основната опасност, която носи мръсната пералня, е разпространението на бактерии

...
Основната опасност, която носи мръсната пералня, е разпространението на бактерии
Коментари Харесай

8 грешки при почистване, които отричат всичките ви усилия

Основната заплаха, която носи мръсната пералня, е разпространяването на бактерии и плесени по облеклата. Това е рисково и за здравите хора, а за тези, които страдат от алергии или астма, може да аргументи съществено обостряне.

Частиците нечистотия се затварят в барабана, отделенията за прахуляк и средствата за изплакване. Експертите поучават да се прави превантивно разчистване на машината един път на 2 седмици, като се стартира с най-високата допустима температура, на луфт с прибавяне на особено почистващо средство или лимонена киселина.

Друга опция за стерилизация е да измиете памучни кухненски кърпи, като изсипете 100 ml дезинфектант за избелване в отделението за прахуляк.

Измийте отделенията ръчно с почти идентична причинност. Не забравяйте да изсушите добре машината сред циклите на измиване. Най-трудно е да се отървете от петна от мухъл, в случай че е блъснала гумено уплътнение.

2. Съхранявайте четката в запечатан резервоар

Тоалетната четка е едно от най-мръсните неща в къщата. Броят на бактериите може да бъде доста понижен, в случай че се изсушава сред употребите и от време на време се дезинфекцира. Херметично затворената среда е идеална за агресивното разпространяване на микроби, които по-късно се разпръскват в тоалетната стая, когато употребявате четка.

Можете да закупите четка в специфичен държач, който от самото начало разрешава четката да изсъхне сред почиствания или да я поставите както е на фотографията нагоре, 10 минути след приложимост.

3. Рядко дезинфекцирайте умивалници

Често моята мивка забравяме за мивката и й обръщаме внимание единствено когато има неприятна миризма. Една тясна дупка е мъчно да се измие, всички части храна и нечистотия се задържат там – бактериите се развъждат и със мощно налягане на водата се връщат в мивката. Добра предварителна защита е да изсипете една супена лъжица сода в канала за една нощ и да изсипете малко оцет, а заран изплакнете приключването с вряла вода или допустимо най-гореща вода.

Особено тази процедура ще бъде ефикасна, в случай че го извършите след рязане на месо, риба, измиване на огромен брой зеленчуци.

4. Един от най-мръсните движимости в къщата е чаша за зъби

Шокиращ факт – четка за зъби може да се трансформира в източник на възпроизвеждане на повече от 100 милиона бактерии, които са рискови за организма.

В допълнение към естествените аргументи за сходно възпроизвеждане (отстраняване на хранителни остатъци), бактериите от оттичането на мивката се придвижват към четката или летят от тоалетната, в случай че банята е в съседство (голям поток вода носи бактерии на 2 метра в близост, когато се източва).

Те могат да допринесат за развиването на цистит, нарушавания в работата на дебелото черво, дисбиоза.

За да намалите нездравословните резултати, не дръжте четките непосредствено наоколо до мивката, а да вземем за пример на рафт от горната страна. Покриването на четките с капачка е неприятен вид: в компактно затворена среда бактериите се популяризират по-бързо. Но, в случай че е допустимо да ги поставите в затворен долап – направете го.

Изплакнете постоянно стъклото на четката. Един от методите за стерилизация на самите четки е да ги държите за 30 секунди в орално изплакване или няколко минути във вряща вода.

5. При разчистване използваме студена вода

Ако употребявате стайна температура или студена вода по време на разчистване, резултатът от почистващите артикули ще бъде по-малък. Идеалната температура е 10 градуса над стайната температура или толкоз гореща, колкото ще е комфортна за ръцете.
В този случай резултатът на алкалните почистващи препарати ще се удвои и доста повече бактерии и гъбички ще бъдат унищожени.

6. Не зареждайте съдомиялната машина вярно и не я изсушавайте след приложимост

Не е належащо да миете съдомиялната машина прекомерно постоянно, тъй като ежедневната й работа към този момент е избрана стерилизация. Обаче коства да сушите машината всеки ден, в противоположен случай мухъл може да се популяризира бързо. Важни места са камерата, вратата, уплътненията и грубият филтър.

Що се отнася до миенето на чинии, тук също има колорит. Оказва се, че местоположението на чиниите в съдомиялната има значение. Специалистите означават, че е по-добре да поставите чинии с въглехидратни хранителни останки (картофи, ориз, макаронени изделия) в центъра на машината и с протеинови замърсители (месо, сирене, яйца) в краищата. Така те се отмиват доста по-добре.

7. Забравете за завесата в банята и душовата глава

Рядко почистваме завесата в банята, тъй като доста хора считат, че сапуненият разтвор, който попада върху него всеки ден, се оправя с дезинфекцията. Това обаче не е по този начин. Именно на завесите и на кръстовището сред банята и стената най-често се образува мухъл, което не се вижда незабавно.

За профилактика си коства да замените пластмасовите пердета с винил или плат и да ги миете един път месечно в кола или да накисвате в слаб физиологичен разтвор или лимонена киселина. Избършете пердетата сухи след приложимост.

За фуги сред банята и стената използвайте дейно почистващо средство, което предотвратява образуването на плесен (често може да се появи по-близо до тавана): избършете го със сода, след което напръскайте с оцет.

8. Не почиствайте качулките

Качулката се смята за много рисково място във връзка с бактериите, защото е обвързвана с външен вентилационен дренаж, в който могат да се вкарват екскременти от гризачи и птици.

Почиствайте вентилационния отвор един път на 2 седмици. Необходимо е да извадите и измиете скарата, да третирате с оцет или почистващо средство, да избършете на изсъхнало.

Почистете самия вентилационен отвор с прахуляк с прахосмукачка, по-късно избършете и обработете. Инсталирането на вентилатор за отработените газове ще помогне да се отървете дейно от микроорганизмите.

Вярваме, че тези нюанси на почистването са доста значими. Обръщате ли им внимание?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР