Основната месечна заплата на служителите в областта на детското и

...
Основната месечна заплата на служителите в областта на детското и
Коментари Харесай

Заплатите на медсестрите в образованието в София скачат с 30%

Основната месечна заплата на чиновниците в региона на детското и учебно обучение в София от 1350 става 1890 лева - или това е 30% нарастване. Увеличението на заплатите влиза в действие от 1 април. Това стана ясно в отговор на въпрос на News.bg от страна на заместник-кмета по финанси в Столична община Иван Василев. Днес бе подписан Колективен трудов контракт 2024-2025 за детско и учебно опазването на здравето София - град.

Договорът бе подписан в наличието на кмета на Столична община Васил Терзиев и от КНСБ - доктор Пламен Радославов, зам. ръководител на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето, Антоанета Стоянова, ръководител на Синдикалната организация на Детско и учебно опазване на здравето София - град от страна на КТ " Подкрепа " - Росица Палешникова, ръководител на Медицинска федерация " Подкрепа " и Вихра Белева, зам.-председател на здравната федерация.

Кметът на София Васил Терзиев изясни, че е доста благополучен, че се е стигнало до сегашния миг. Направена е значимата крачка да бъде решен дълготраен проблем, обвързван с достойното възнаграждение на хората в здравния бранш. Терзиев увери синдикатите КНСБ и КТ " Подкрепа ", че Столична община е сътрудник в достойното възнаграждение на медицинските експерти в детското и учебно опазване на здравето и решение на належащите проблеми.

Първата и значима стъпка в посока за по-високи и почтени приходи, за възстановяване изискванията на труд, за привличане на млади фрагменти и цялостна промяна в детското и учебно опазване на здравето са акцентите от подписания груповия трудов контракт.

Иван Василев, зам.-кмет по финанси в Столична община изясни, че това е първата стъпка, а идващите задания е да се откри механизъм за повече тласъци, за повече експерти в системата на детското опазване на здравето и да се увеличи атрактивността на специалността.

Росица Палешникова, ръководител на Медицинска федерация " Подкрепа ", благодари на кмета на София Васил Терзиев и на зам.-кмета Иван Василев по тази причина, че са показали огромна отговорност, съществено отношение и партньорски дух. Разработен е групов трудов контракт със съществено нарастване заплатите на хората в детското и учебно опазване на здравето, както и с големи обществени придобивки, открои Палешникова.

Д-р Пламен Радославов, зам. ръководител на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето, съобщи, че през днешния ден е прекрасен ден за детското и учебно опазване на здравето, като не пропусна да благодари и на кмета, и на зам.-кмета за съдействието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР