Основната британска опозиционна лейбъристка партия категорично спечели две специални избориОт

...
Основната британска опозиционна лейбъристка партия категорично спечели две специални избориОт
Коментари Харесай

Британската лейбъристка опозиция спечели 2 големи награди на специални избори

Основната английска опозиционна лейбъристка партия изрично завоюва две специфични избори

От ДЖИЛ ЛОУЛЕС Associated Press, 20 октомври 2023 година, 2:39 ч. Избори, лишаване тук-там в Народното събрание, които бяха дълги, здрави като канара бастиони на ръководещите консерватори.

Резултатите рано в петък демонстрираха, че гласоподавателите в Тамуърт, централна Англия и Мид-Бедфордшър, северно от Лондон, мина от консерваторите към лейбъристите в съвсем невиждан брой, затвърждавайки статута на лейбъристите като любимец преди националните избори идната година.

Лидерът на лейбъристите Кийр Стармър съобщи, че партията му „ прекроява политическата карта “.

Кандидатът на лейбъристите Сара Едуардс завоюва в Тамуърт, където консерваторите завоюваха с съвсем 20 000 гласа през 2019 година, а лейбъристът Алистър Стратерн завладя Мид-Бедфордшър, като анулира 25 000 гласа Марж на торите.

Лидерът на лейбъристите Кийр Стармър съобщи, че партията му „ прекроява политическата карта “.

Джон Къртис, специалист по социологически изследвания в Университета на Стратклайд, сподели, че „ изключителните съмнения “ към лейбъристите могат да се сравнят със срутва в поддръжката на консерваторите при премиера Джон Основен през 1990-те.

„ И всички знаем по какъв начин свърши това “, сподели той – със съкрушителна изборна победа през 1997 година за лейбъристите под Тони Блеър.

Други предизвестиха, че изборната интензивност на гласуването в четвъртък е била ниска и изборите са били необикновени, тъй като са заменили депутати, които и двамата подадоха оставки под облак.

Законодателят от Тамуърт Крис Пинчър се отдръпна, откакто надзорният орган на Народното събрание предложи той да бъде отхвърлен за „ изцяло неуместно “ държание след опипване на двама мъже в лондонски клуб за частни членове. Нежеланието на тогавашния министър-председател Борис Джонсън да глоби Пинчър когато се появиха обвиняванията, помогнаха за отстраняването на Джонсън от личната му партия предходната година.

Членът на Народното събрание от Mid-Bedfordshire Надин Дорис подаде оставка поради отношението към Джонсън и нейният личен неуспех да бъде назначена в горната камара на Народното събрание, Камарата на лордовете. Дорис е мощен съдружник на Джонсън, който упрекна премиера Риши Сунак, че е оказал помощ за свалянето на някогашния водач.

Резултатите усилват натиска върху ръководещата партия, която загуби няколко частични избори, откогато министър председателят Риши Сунак встъпи в служба доскоро по-малко от година. Той размени Лиз Тръс, която напусна през октомври 2022 година, откакто нейният проект за нефинансирани данъчни облекчения провокира ужас на финансовите пазари и раздруса стопанската система.

Тръс прекара единствено седем седмици в откакто завоюва конкурс за партийно водачество, с цел да размени Борис Джонсън, който се отдръпна след три години на поста, когато кавги за пари и нравственос настроиха партийните депутати против него. стопанската система, само че не съумя да увеличи рейтинга на партията в социологическите изследвания, където тя непрекъснато изостава сред 10 и 20 пункта от лейбъристите. Национални избори би трябвало да бъдат свикани до края на 2024 година

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР