Основна причина за възникването на пожарите е човешката дейност, заяви

...
Основна причина за възникването на пожарите е човешката дейност, заяви
Коментари Харесай

Комисар Николов: Основна причина за възникването на пожарите е човешката дейност

Основна причина за възникването на пожарите е човешката активност, съобщи комисар Николов. Той прикани при най-малкия пожар, когато се види пушек, да се даде сигнал на 112, тъй като колкото по-рано се работи, толкоз по-малки ще са вредите.

„ Дните, които стартират са извънредно рискови. При моного високи температури и ниска мокрота, скоростта на разпространяване на пожара в гората може да стигне 30 км/ч “, изясни комисар Николов.

Според него в гората е задоволителен единствено един час, с цел да обхване огънят повърхност от няколко квадратни километра. Неконтролируема става обстановката в сходни моменти, означи той.

„ Няколко хиляди са унищожените декари гори и десетки хиляди аграрни земи, сухи треви и шубраци са наранени до в този момент от пожарите. Традиционно в Хасковско, в югоизточна България, Благоевград, а през днешния ден чакаме и в Северната част на страната “, изясни шефът на Националната работа за пожарна сигурност.

Това по думите му е без пожара в Хасково, който се прави оценка на 5-6000 дка, все още унищожени са 5500 дка горски площи, сподели комисар Николов.

„ Не желая да си представям, че ще стигнем до там да загинат хора от пожари, да се постанова да евакуираме жители, нашите проекти с министерството на земеделието и горите са много прецизни “

По линия на пожарната сигурност съгласно него не трябва да се позволява немарливост – мятане на фасове, да се съблюдава възбраната за заличаване на боклуци с палене на огън. Той предложи за тези няколко дни да се спре всякаква активност по полето, с изключение на прибирането на реколтата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР