Основна причина за увеличението е повишението на цените на синьото

...
Основна причина за увеличението е повишението на цените на синьото
Коментари Харесай

“Булгаргаз” иска с близо 28% да поскъпне природния газ от януари догодина

Основна причина за нарастването е покачването на цените на синьото гориво на интернационалните тържища. Няма да има нарастване на цената на парното и тока поради повишаването на газа, увери ръководителят на КЕВР Иван Иванов, предават от Българската национална тел

Първоначално от " Булгаргаз " предлагаха повишаването да бъде 40 на 100, само че поради топлото време и по-ниското с 20% ползване на синьо гориво са ревизирали прогнозата.

Иван Иванов, ръководител на КЕВР: " Нито цената на топлинната сила, т.е. на парното и топлинната сила ще бъде увеличена - тя остава такава, каквато е сега. Нито цената на електрическата сила за битовите консуматори ще бъде променяна. Българските жители може да бъдат спокойни, че енергоресурсите както топлинна сила, по този начин и електрическа сила, остават без смяна.

Деница Златева, изп. шеф на " Булгаргаз ": " Ние се влияем както от страна на цените на боровите показатели на нидерландската газова борса, само че и в допълнение " Булгаргаз ", и поради топлото време през месец декември добиваше доста по-малки количества природен газ от газохранилището в Чирен, а нагнетявахме виртуално доста по-големи количества природен газ на по-ниска цена, което ни даде опция да подтиснем тази извънредно висока цена на съхранявания газ в Чирен и това ще даде отражение също по този начин и на крайната цена, която ще заявим сутринта на 1 януари ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР