Основен проблем в ситуацията с разпространението на коронавируса е недостигът

...
Основен проблем в ситуацията с разпространението на коронавируса е недостигът
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Проблем в ситуацията с коронавируса е недостигът на респираторни апарати

Основен проблем в обстановката с разпространяването на ковид е дефицитът на респираторни апарати. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на парламентарната комисия по труда, обществената и демографската политика Хасан Адемов.
По думите му " процедурата за поръчка на респиратори е извънредно комплицирана, само че когато има търсене – има и предложение. "
Адемов добави, че хората в целия свят са били неподготвени за новия ковид . Той счита, че ограниченията в България наподобяват съществени, само че може да се чака разширение, според по какъв начин се уголемява рецесията. Според него главен проблем е дефицитът на персонални защитни средства. 
„ Колкото и да разширяваме кръга на заведенията, в които да се оказва помощ, в случай че те не са оборудвани с нужната техника – не могат да бъдат потребни. ", съобщи още Адемов. 
В системата има дефицит на медицински сестри и експерти по здравни грижи – преди 10 години техният брой у нас беше към 55 хиляди, в този момент са към 25 хиляди, добави още някогашният министър. 
Според него " системата ще бъде изправена пред извънредно съществени проблеми, те работят на няколко места, с цел да не се усеща дефицитът им. "
Движение за права и свободи е застанала зад тях, тъй като проблемите им са от дълги години, а решение не се търси. По думите му окупацията на зали е детайл от историята на прехода, като даде образец със Софийския университет.
" Лекарският съюз и институциите разкритикуваха метода, само че аз не видях да разкритикуват желанието им за по-добри условия на труд и възнаграждение ", сподели Адемов.
Народният представител уточни, че другите здравни служащи получават друго заплащане.
Адемов е безапелационен, че осигурителната система ще издържи.
ОЩЕ: 5 души под карантина поради ковид не са открити на адреса си в Габрово
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР