Основен приоритет ще е здравеопазването, през 2024 г. ще бъде

...
Основен приоритет ще е здравеопазването, през 2024 г. ще бъде
Коментари Харесай

Марин Киров представи проектобюджета на община Царево пред граждани, вижте какво предстои

Основен приоритет ще е опазването на здравето, през 2024 година ще бъде приключен Медицинският център

Кметът Марин Киров показа проектобюджета на община Царево за 2024 година пред жители. На среща с жители, провела се по-рано през днешния ден, той изясни какви ще са главните цели на администрацията в идващите 365 дни, както и какви планове ще бъдат осъществени за същия интервал.

Финансовата рамка на община Царево за 2024 година е в размер на 57 млн.лв., само че както самият Киров заяви, ще се борави с много повече средства от това. Причината е, че има утвърдени 5 плана с държавно финансиране, както и няколко идни, които ще бъдат направени с европейско такова.

„ Радвам се, че в залата има толкоз доста хора. Още по-радостен съм, че имаме действителни оферти от жители за корекции в проектобюджета. Имаме планова подготвеност и да притеглим огромен запас от отворените към този момент европейски стратегии. Ситуацията е удобна ”, сподели Марин Киров при откриването на публичното разискване.



Повече за бюджета четете:



Както Флагман писа преди дни, приоритет №1 за 2024 година в община Царево ще е опазването на здравето. Ще бъде построен дълго чакания за целия район медицински център, който ще е потребен както за туристите през дейния хвърчене сезон, по този начин и за жителите на общината през цялата година, тъй като ще обезпечи елементарен достъп до здравни услуги.

Първа цел обаче ще е Царево да се възвърне от бедствието. Чака се вторият транш от държавни помощи, които ще се употребяват за реконструкцията и обновлението на нарушената целокупност на инфраструктурата. Касае се за трите съборени градски моста, както и за двата язовира край село Лозенец.

Бюджетът планува поправки и строителство във всички обитаеми места в общината. Администрацията е съумяла да притегли 15 млн.лв. по държавния бюджет за инфраструктурни обекти. Всеки миг ще стартира реконструкцията на водопровода в с. Варвара. До началото на март би трябвало да бъде оповестена публичната поръчка за спортната зала, която ще е на стойност 8 млн.лв. Общината е задействала средства и за ремонт на пътя до с. Бродилово, като там в този момент текат процедурите по желание на реализатор.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР