Основен фокус в Годишната програма за национална туристическа реклама за

...
Основен фокус в Годишната програма за национална туристическа реклама за
Коментари Харесай

Николова иска чуждестранните туристи да виждат страната ни като безопасна дестинация

Основен фокус в Годишната стратегия за национална туристическа реклама за 2021 ще са профилираните типове туризъм. Тя ще има за цел да нарежда България като сигурна, спокойна и безвредна дестинация, предлагаща разнородни благоприятни условия за туризъм през четирите сезона на годината. Акцентът ще бъде към продуктите, свързани с непосредственост до природата, здравословен метод на живот, просвета, вино и кухня, обичаи и достоверност. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на онлайн съвещание на Национален съвет по туризъм.

Вицепремиерът уточни още, че във връзка с идващия зимен сезон също са заложени нови, спомагателни маркетингови начинания . Тя посочи, че мотото, което е определено за поощряване на пътуванията в зимните курорти е съобразено с смяната в търсенето на туристите, породено от разпространяването на Ковид-19. Предвиждаме да включим и външна реклама за зимния сезон, както и маркетингови интензивности в прилежащи страни, които са водещи пазари за зимния ни туризъм, осведоми министърът. Тя акцентира, че е от основно значение границите със страните от Балканите да останат отворени и в тази посока ще се работи поредно и интензивно и на високо дипломатическо равнище.

Представителите на сектора показаха, че е доста значимо каква и по какъв начин се сервира информацията за епидемиологичната конюнктура в страната, която директно въздейства на работата в бранша. Те подчертаха, че основно е да се резервира прецизното съблюдаване на напътствията за работа и въведените ограничения, както и досега и това е, че страната е сигурна и безвредна дестинация да е главното обръщение, което се изпраща към туристите. Участниците показаха още, че е значимо и регулярно да се дава настояща информация на дипломатическите задачи, с цел да може те посредством нея да подсигуряват данните за техните жители.

Не би трябвало да се стопира връзката с пазарите и да се разчита на записвания в последния миг, разяснява Сийка Кацарова, ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Според нея в този момент е моментът за ребрандиране на дестинацията.
 Туризмът желае да бъде включен в Коронавирус бюджета
Туризмът желае да бъде включен в Коронавирус бюджета

От БХРА оферират още да се финансират обособени зони за свободно къмпингуване

Мартин Захариев, зам.-председател на УС на Националния ръб по туризъм, разяснява, че в този момент браншът има потребност от нов стопански разбор на ограничения, с които той се подкрепя, и позициониране във втората вълна на Ковид-19. Според него е добре да се намерения за по-целенасочени дейности за развиване на цифровата промяна.

Препоръките на Байко Байков, зам.-председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници , са за смяна и по-активно потребление на обществените медии и другите мобилни формати. По думите му би било добре да се работи по-активно за включване в огромните интернационалните изложби през идната година, даже и те да са единствено онлайн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР