Основаването на европейска Суперлига отново е във фокуса на вниманието,

...
Основаването на европейска Суперлига отново е във фокуса на вниманието,
Коментари Харесай

Диктаторите от УЕФА и ФИФА убиват футбола, а не Суперлигата!

Основаването на европейска Суперлига още веднъж е във фокуса на вниманието, откакто във вчерашния ден съдът на ЕС постанови, че шампионатът може да съществува. 

От Брюксел поясняват, че УЕФА и ФИФА са нарушили европейското законодателство с опитите си да блокират образуването на Суперлига с налагане на наказания.

Решението несъмнено е съкрушително за футболните служители в двете висши организации, с чиито безхаберни дейности през последните години сътвориха предпоставки сходна конкуренция да се осъществя.
 Снимка 527790
Източник:

Въпреки че огромна част топ тимовете отхвърлиха да вземат участие, то е пределно ясно, че в обозримо бъдеще такова съревнование ще има.

Лицемерите от УЕФА по всякакъв начин се пробват да блокират процеса, само че са безпомощни да се опълчат против мощни корпорации и двата клуба с най-огромно въздействие в международен мащаб Реал (Мадрид) и Барселона.

Преди две години от централата заплашиха с премахване всички тимове от европейските шампионати, които вземат участие Суперлигата. И какво последва? Естествено, едно огромно нищо. 
 Снимка 545957
Източник:

Идеолозите тогава Милан, Ювентус Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Барселона и Реал (Мадрид) продължиха да са част от европейския футбол. 

Президентът на УЕФА Александър Чеферин пък ги упрекна в нарушение на моралните и спортни правила.

Нищо, че точно организацията, на която той е началник, разреши на грандовете в Европа да харчат баснословни суми за играчи, без по никакъв метод финансовият феърплей да ги възпира. 
 Снимка 351096
Източник:

За да показват присъщото за тях лицемерие, УЕФА се зае да промени сегашния формат на Шампионска лига от идващия сезон в опит да противодейства на Суперлигата.

Ясно е на всички, че шампионатът е в положение на крах от няколко години. С какво новият правилник на ШЛ се разлива от този на Суперлигата?

Пак е конструиран в интерес на огромните тимове и спечелилият ще е от Англия, Испания, Италия или Германия. Едва ли някой има вяра, че да вземем за пример симпатичния отбор на Копенхаген ще победи.

За това Суперлигата рано или късно ще се реализира, а следствията ще са за недалновидните ръководители от УЕФА. 
 Перес за Суперлигата: Никога към този момент няма да бъдем заложници
Перес за Суперлигата: Никога към този момент няма да бъдем заложници

" Приветстваме решението на съда "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР