Основателят на Wikipedia Джими Уелс разказва пред Euronews Next за

...
Основателят на Wikipedia Джими Уелс разказва пред Euronews Next за
Коментари Харесай

Основателят на Wikipedia Джими Уелс казва, че AI е „бъркотия“ сега, но може да стане свръхчовек след 50 години

Основателят на Wikipedia Джими Уелс споделя пред Euronews Next за „ ужасния “ ранен стадий на ChatGPT, урока за OpenAI и за неговата обществена медийна платформа с отворен код.

ChatGPT, извънредно известният инструмент за генеративен изкуствен интелект (AI) от OpenAI, сега е „ неразбория “, когато се употребява за писане на публикации в Wikipedia, сподели създателят на платформата Джими Уелс пред Euronews Next.

Статия в Уикипедия, написана през днешния ден с ChatGPT-4, е „ ужасна “ и „ въобще не работи “, споделя той, тъй като „ в действителност пропуща доста и прави нещата неправилно, и прави нещата неправилно в достоверен метод и измисля източници и е неразбория. ”

Той даже стига до такава степен, че предвижда, че свръхчовешкият ИИ може да отнеме най-малко 50 години, с цел да се реализира.

Но до момента в който той има вяра, че е допустимо AI да надмине хората в далечното бъдеще, по-вероятно е AI инструментите да продължат да поддържат интелектуалните действия, макар че сега са в ранна фаза, казв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР