Основателят на НФСБ и създател на телевизия „СКАТ“ Валери Симеонов

...
Основателят на НФСБ и създател на телевизия „СКАТ“ Валери Симеонов
Коментари Харесай

Валери Симеонов и стотици българи посрещнаха Джулай морнинг на Камен бряг с Джон Лоутън

Основателят на НФСБ и основател на телевизия „ СКАТ “ Валери Симеонов посрещна Джулай морнинг на обичаното си място Камен бряг със своята спътница в живота Венера Тодорова, написа Флагман. Двамата избраха точно тази локация, тъй като там тази година с поддръжка на ТВ „ СКАТ “ и по концепцията на Симеонов, бе построен монумент на вокалистa на „ Юрая Хийп “ Джон Лоутън, който умря предходната година ден преди да успее за последно да участва на Джулая – събитие, което се организира всяка година единствено в България поради едноименния шлагер на бандата „ July Morning”.

Композицията на паметника на Лоутън е доста забавна. Тя е построена от две елементи – статуя на музиканта и огромна мраморна скамейка, на която той е седнал. Идеята е всеки, който желае да посрещне първото юлско слънце с вокалиста на „ Юрая Хийп “, да може да го направи най-малко алегорично с него.

Фигурата на Лоутън е направена от скулптора Александър Хайтов – наследник на писателя и журналист Николай Хайтов и е сложена в Камен бряг с поддръжката на децата на вокалиста Патрик и Натали, както и благодарение на Община Каварна, чийто кмет Елена Балтаджиева е прегърнала концепцията на Валери Симеонов и е оказала голяма помощ.

„ Джон беше наш доста безценен другар. В знак на почитание към него аз и управлението на ТВ „ СКАТ “ взехме решение да създадем тази комбинация. Само преди година се разделихме с него, а през днешния ден той отново е тук, на Камен бряг и отново посреща изгрева. С Джон успяхме да създадем над 20 документални филми, които показаха особеностите и хубостите на България – той доста обичаше страната ни “, сподели пред Флагман Валери Симеонов. Той изрече персоналната си признателност за поддръжката към кмета на Община Каварна Елена Балтаджиева. На събитието участва и фамилията на Джон Лоутън - брачната половинка му Ирис и децата му Патрик и Натали.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР