Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви, че

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви, че
Коментари Харесай

Пригожин: Вагнер се оттегля от Бахмут да ближе раните си

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че неговите сили напущат украинския град Бахмут, който се пробват да завладяват от предишното лято, съобщи Reuters.

Като причина показват огромните загуби и неналичието на задоволително доставки на муниции, което обрича бойците на " Вагнер " на безсмислена гибел. Оттеглянето ще се случи на 10 май  по думите на Пригожин.

" Заявявам от името на бойците на Вагнер, от името на командването на Вагнер, че на 10 май 2023 година сме длъжни да прехвърлим позиции в селището Бахмут към елементи на министерството на защитата и да изтеглим останките на Вагнер в логистични лагери да ближем раните си ".

ЧВК " Вагнер " оглавява опитите на Русия да превземе Бахмут още от предишното лято, в най-дългата и кръвопролитна борба на войната в Украйна.

Все отново не несъмнено дали изказването на Пригожин може да се одобри за чиста монета, защото той постоянно е разгласил импулсивни мнения в предишното. Именно предходната седмица той първо съобщи, че на вагнерианците е било подредено да в Бахмут, а по-късно го назова " боен комизъм " .
 Военен комизъм или истина: Пригожин разгласи края на
Военен комизъм или истина: Пригожин разгласи края на " Вагнер "

Тежко състояние на фронта в Бахмут
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР