Основателят на Amazon най-голямата платформа за интернет търговия в света

...
Основателят на Amazon най-голямата платформа за интернет търговия в света
Коментари Харесай

Джеф Безос си поръча яхта за 500 млн. долара

Основателят на Amazon най-голямата платформа за интернет търговия в света – Джеф Безос е платил 500 млн. $ за нова яхта, съобщи Блумбърг.

Това е близо 2 пъти повече от сумата, която Безос заплати, с цел да придобие вестника Уошингтън поуст, в който работят 800 публицисти, доближава до 1 млн. души всекидневно и има извоювани 69 награди Пулицър.

Яхтата, която към момента не е направена, ще бъде 130 метра дълга и ще бъде толкоз обемиста, че в нея ще може да се обитава друга по-малка яхта. Плавателният съд идва несъмнено със лична площадка за кацане на хеликоптери.

Яхтата се построява от холандската компания Oceano и е с работно название Y721, тя ще бъде приключена идващия месец, 2 години откакто е била поръчана.

Джеф Безос все още е най-богатият  човек на планетата, като  неговото имане се прави оценка на 191 милиарда $ – главно под формата на акции в Amazon, чиято пазарна капитализация се изстреля в космоса с оповестяването на световната пандемия. От 13 март 2020 година цената на Amazon се увеличи с 80% до 1.6 трлн. $, което направи Безос по-богат с 75 милиарда $ единствено в границите на една година.

Междувременно  Безос разгласи, че тази година се отдръпва от поста на изпълнителен шеф на компанията, с цел да се отдаде на свои други занимания и занимания.  Наскоро той продаде акции на Amazon на стойност 1.7 милиарда $. По този метод единствено в границите на последните 30 дни той се размени за кеш акции на компанията му на обща стойност от 6,7 милиарда $.

След като доближи своя пик през септември 2020 година, цената на акциите на Amazon стартира да се намалява. Оттогава до през днешния ден тя е с 8,7% надолу, като максимален спад беше регистриран по време на  корекцията на софтуерните компании през февруари, когато изгуби 13% от цената си, а по-късно още веднъж нарастна.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР