Основателят на Amazon Джеф Безос все още не е обяснил

...
Основателят на Amazon Джеф Безос все още не е обяснил
Коментари Харесай

Защо Джеф Безос продаде 3,7 млрд. евро от акциите си в Amazon?

Основателят на Amazon Джеф Безос към момента не е обяснил за какво е решил да продаде 24 млн. акции на компанията на стойност близо 4 милиарда $.

Регулаторните документи потвърдиха сумите, които милиардерът е разтоварил през последните дни.

Въпреки че той към момента не е коментирал договорката, през февруари Amazon съобщи, че Безос е възнамерявал да продаде 50 млн. акции посредством Morgan Stanley до края на януари 2025 година

Подходящ миг за осребряване?

Цената на акциите на Amazon затвори с намаляване от 2,15% на 13 февруари в Съединени американски щати, а през днешния ден те нарастнаха с 0,85% до 170,08 $ съгласно предварителните пазарни оценки.

Въпреки това през последните 12 месеца дяловете на компанията нарастнаха с повече от 50%, с което цената им се приближи до историческия си връх, написа Euronews.

Впоследствие пазарната й капитализация доближи 1,75 трилиона $.

Компанията също по този начин неотдавна зарадва вложителите с последните си финансови резултати за четвъртото тримесечие.

Тя регистрира 14% растеж на чистите продажби до $170 милиарда, в съпоставяне със $149,2 милиарда $ за предходното тримесечие, надминавайки пазарната оценка от $166 милиарда

Гигантът в търговията на дребно регистрира и растеж на чистата облага до $10,6 милиарда $, като приходите на акция възлизат на $1,00, което надвиши прогнозите за $0,79.

" Това беше едно знаменателно тримесечие и доказателство за упоритата работа на нашия екип, което означи рекорден празничен сезон и постави завършек на една мощна година за Amazon ", съобщи Анди Джаси, основен изпълнителен шеф на компанията.

Amazon разгласи стартирането на Rufus - авангарден генеративен помощник за извършване на покупки, работещ с изкуствен интелект, чиято цел е да усъвършенства прекарването на клиентите.

Безос не е продавал акции от 2021 година насам, по данни на Bloomberg.

Въпреки това той към момента ще бъде най-големият акционер с дял от към 9%, написа Financial Times.

Избягване на налога върху финансовите облаги?

Джеф Безос неотдавна се реалокира в Маями от Вашингтон - и както отбелязва счетоводната компания CPA Practice Advisor, този негов ход би могъл да му спести към 600 млн. $ заради таксата от 7% в предходни щат.

" Сега, когато живее във Флорида, той е съумял да избегне този налог. Ако приключи препоръчаната от него продажба на всички 50 млн. акции, в последна сметка би могъл да спести близо 600 млн. $ ", споделя CPA.

През ноември обаче Безос съобщи в обява в Instagram, че повода да се върне в Маями е, с цел да бъде по-близо до фамилията си.

" Родителите ми постоянно са били най-големите ми поддръжници. Наскоро те се реалокираха назад в Маями, мястото, където живеехме, когато бях по-млад. Искам да съм покрай тях, а с Лорън обичаме Маями. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР