Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Жън Джънфей заяви

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Жън Джънфей заяви
Коментари Харесай

Основателят на Huawei: Бих приветствал обаждане от Байдън

Основателят и основен изпълнителен шеф на Huawei Жън Джънфей съобщи пред кореспонденти във вторник, че би приветствал телефонно позвъняване от новия президент на Съединените американски щати Джо Байдън, предава CNBC.

Жън се надява да по-мек метод по отношение на китайския телекомуникационен колос след две години на голям напън от Вашингтон. По време на администрацията на Тръмп Huawei бе избрана за опасност за националната сигурност, като против компанията бяха наложени редица наказания, които лишиха производителя от достъп до основен хардуер и програмен продукт, поставяйки бъдещето ѝ под въпрос.

" Съединени американски щати желаят стопански напредък и Китай също желае стопански напредък ", уточни той и добави, че страните могат да " споделят триумфа ". Редица американски компании бяха измежду огромните снабдители за Huawei и доста от тях регистрираха спад в приходите след въвеждането на глобите. " Ако индустриалният потенциал на Huawei може да бъде уголемен, това значи, че американските компании ще имат повече благоприятни условия. Вярвам, че новата администрация ще намерения за тези бизнес ползи ", споделя Жън, надявайки се на нов метод.

Главният изпълнителен шеф на Huawei съобщи още, че увереността му във опцията на компанията да оцелее се е покачила през последната година. И даже съобщи, че през 2020 година тя е постигнала покачване на облагата, без да дава съответни данни.

След като загуби достъп до основни технологии, Huawei реши да продаде марката си Honor през ноември. А през януари Reuters заяви, че се обмисля продажбата и на сериите P и Mate. Жън обаче съобщи, че Huawei " в никакъв случай " няма да продаде смарт телефон бизнеса си.
 iPhone се изкачи до №1 по продажби, Huawei е в режим на свободно рухване
iPhone се изкачи до №1 по продажби, Huawei е в режим на свободно рухване

Пазарният дял на Apple пораства до 23,4%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР