Основателят и главен изпълнителен директор на Хуавей (Huawei Technologies) Жън

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Хуавей (Huawei Technologies) Жън
Коментари Харесай

Основателят на Хуавей: Ще протестирам, ако Китай наложи санкции на Епъл

Основателят и основен изпълнителен шеф на " Хуавей " (Huawei Technologies) Жън Чжънфей съобщи пред телевизия " Блумбърг ", че контрамерки от страна на Пекин по отношение на американския софтуерен колос " Ейпъл " (Apple inc.) са малко евентуално и че той ще се опълчи на възможен сходен ход на Пекин по отношение на производителя на iPhone, съобщи БНР.

На въпрос за някои апели в Китай за ответни репресивни ограничения против " Еъйпъл ", Жън Чжънфей уточни, че той ще " стачкува " против всяка сходна стъпка, в случай че тя бъде взета от ръководещите в Пекин.

" На първо място, сходно отмъщението на Китай против " Ейпъл " няма да се случи, а на второ място, в случай че това въпреки всичко се случи, ще бъдат първият, който ще стачкувам ”, акцентира създателят на " Хуавей " в изявление за телевизия Блумбърг, оповестено в неделя.

" Компанията " Ейпъл " е моят преподавател, тя е водач. Като възпитаник, за какво би трябвало да потегли против моя преподавател? Никога няма да направя това ", акцентира Жън Чжънфей.

В същото време той призна, че наложените от администрацията на американския президент Доналд Тръмп експортни ограничавания ще понижат двегодишното водачество на " Хуавей " по отношение на неговите съперници, само че добави, че компанията или ще усили производството на процесори, или ще откри други други възможности, с цел да остане отпред в бизнеса със смарт телефоните и при построяването и оборудването на мобилни мрежи от пето потомство (5G мрежи).

Коментарите на Жън Чжънфей са факт, откакто през предходната седмица американската банка Goldman Sachs предвижда, че облагата на " Ейпъл " може внезапно да се сви с към 29%, или с $3,35 за една акция, в случай че продуктите на компанията бъдат неразрешени в Китай в отговор на рестрикциите, подхванати от държавното управление на Съединени американски щати против " Хуавей ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР