Основателят и генерален директор на космическата компания SpaceX Илън Мъск

...
Основателят и генерален директор на космическата компания SpaceX Илън Мъск
Коментари Харесай

Мъск представи нова сплав за космическия кораб Starship

Основателят и общоприет шеф на галактическата компания SpaceX Илън Мъск заяви, че в ракетните мотори Raptor ще се употребяват нови материали.

Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че ракетните мотори Raptor, които ще се употребяват за задвижване на марсианските ракети, са коренно модифицирани. SpaceX е завършил работата върху нова железна сплав, която може дълго да устоя на извънредно високите температури, въздействащи на ракетния мотор по време на неговата работа.

Yes. Radically redesigned Raptor ready to fire next month.

— Elon Musk (@elonmusk) December 22, 2018

Ракетните мотори Raptor употребяват течно гориво, като всеки от тях има мощ над 100 000 конски сили. Горещият газ излиза от соплото под налагане към 800 атмосфери, колкото е налягането в най-дълбоките региони на Световния океан.

Stainless Steel Starship pic.twitter.com/rRoiEKKrYc

— Elon Musk (@elonmusk) December 24, 2018

Друга значима смяна е в материала на галактическия транспортен съд. SpaceX се отхвърля от въглеродното влакно и ще употребява специфична неръждаема стомана. Според Мъск, компанията ще направи някои съставни елементи точно от неръждаема стомана, тъй като в условия на мощна топлота, те не се износват толкоз доста и по характерности превъзхождат днешните въглеродни нишки.

За полет до Марс е основана голямата система Starship, известна по-рано като BFR. Нейната съществена задача е доставянето на товари и хора на повърхността на Марс. Това е мощна ракета, която дружно с галактическия транспортен съд е висока 118 метра. Тя може да изведе в космоса до 100 тона потребен товар и до 100 души екипаж.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР