Основателите на Телерик и Телерик Академия Васил Терзиев, Бойко Яръмов

...
Основателите на Телерик и Телерик Академия Васил Терзиев, Бойко Яръмов
Коментари Харесай

Основателите на "Телерик" изграждат инкубатор на технологични компании и талант

Основателите на " Телерик " и " Телерик Академия " Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев откриха през вчерашния ден Campus X (campusx.company) - развъдник на софтуерни компании и гений, оповестиха от компанията.

Мащабният план цели да подкрепи и форсира триумфа на започващите и към този момент одобрени софтуерни компании.

С плануваното поетапно разширение на кампуса до пролетта на 2019 година Campus X ще обгръща четири съвременно оборудвани здания в квартал " Младост " с обща повърхност 18 хиляди кв. м и потенциал над хиляда работни места, което го трансформира в най-големия частен развъдник за технологии и гений в България и района.

Общност от новаторски компании

Още преди формалното разкриване в Campus X към този момент живеят редица софтуерни компании с обща пазарна оценка от към 50 млн. евро и с упоритости да трансформират сфери като опазване на здравето, обучение, превоз, логистика и офис пространства. Сред тях са Office RnD – водач измежду платформите за ръководство на споделени пространства, Healee, която цели да направи гражданска война в достъпа до опазване на здравето, Dronamics – първият стратегически сътрудник на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) за дронове в международен мащаб, Telelink City Services, които създават умни градски решения и Find Me Cure, която свързва хората, страдащи от разнообразни болести, с допустимо най- подобаващите за тях клинични изследвания.

Модерни работни пространства

Първата фаза от стартирането на кампуса към този момент е в ход. Тя включва общо 200 работни места под формата на частни офиси за започващи и към този момент одобрени компании, както и споделени пространства за организации в начален стадий и експерти на свободна процедура. Кампусът ще предлага на своите жители също зали за срещи, профилирани места за телефонни диалози, съвременно оборудвани кухня и бани, закрити и открити паркоместа, както и достъп до кафене и магазин за техника в самата постройка.

Интегрирана екосистема

Освен с съвременно пространство за работа, жителите на Campus X ще разполагат и с достъп до обучителни стратегии и гений, сполучливи експерти в области като финанси, право, човешки капитал, маркетинг, ръководство на артикули и други Заедно с това те ще имат опция за пряк контакт с създателите на Телерик и тяхната професионална мрежа, с венчър вложители и ментори от бизнеса. Предвиждат се още услуги, които да икономисват време и старания на участниците в екосистемата, както и редица профилирани събития.

Инвестиции и капитал

Освен създателите на Телерик, измежду първите жители на Campus X е и фондът за рисково дялово вложение Eleven, който неотдавна разгласи нов частен фонд с 6 млн. евро капитал. Така актуалните и бъдещи участници в екосистемата ще имат достъп до венчър вложители и капитал, които да подкрепят бързото развиване на фирмите.

" Телерик Академия " и достъп до чудесно квалифициран гений

Компаниите в Campus X ще имат достъп и до топ софтуерния гений, приближаващ от " Телерик Академия ", основана в кампуса. Така те ще могат бързо да разширят екипите си с нови, холистично готови фрагменти във всеки един миг от развиването си. Телерик Академия става основен детайл от Campus X, което ясно личи и от логото на кампуса, в чиято основа е новата образна еднаквост на Академията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР