Основан през 1946 г., празникът на киното предлага разнообразни състезателни

...
Основан през 1946 г., празникът на киното предлага разнообразни състезателни
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Локарно посрещна куп филмови звезди

Основан през 1946 година, празникът на киното предлага разнородни спортни и извънконкурсни стратегии от всички кино-формати и жанрове – пълнометражно и късометражно кино, игрални, документални и авангардни филми, както и ретроспекции. Прожекциите са навън, на площад Piazza Grande, който за фестивала се трансформира в една от най-големите летни кинозали в света със своите 8 000 места.

Сред носителите на Голямата премия на Локарно - " Златен леопард " - са Роберто Роселини, Джон Форд, Стенли Кубрик и Милош Форман. Тази година за наградата се състезават филми от Франция, Русия, Италия, Хонконг, Нигерия, Испания и Индонезия. „ Златният леопард ” върви и със Евро 70 000, които си поделят режисьорът и продуцентът. Фестивалът планува още премиите „ Почетен Леопард ” за изцяло творчество и премията на публиката (Prix du Public).

„ Убийствен трен ” не е единствената международна кинопремиера на фестивала. В Локарно ще създадат дебюта си и белгийско-швейцарската продукция „ Последен танц ”, режисиран от Делфин Леерисей и „ Където пеят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР