Осмият кандидат за президентския пост в Българския футболен съюз Петьо

...
Осмият кандидат за президентския пост в Българския футболен съюз Петьо
Коментари Харесай

Петьо Костадинов пред БНТ: Във футбола се преплитат много нездрави интереси и има опасност от хаос

Осмият претендент за президентския пост в Българския футболен съюз Петьо Костадинов гостува в студиото на Арена спорт, където описа за решението си да взе участие в идния Конгрес.

" Не аз, а ние взехме решение, тъй като сме един уголемен екип. Вероятно си спомняте, че преди две години, на 4 март, внесохме много сериозна обработка, която беше аргументация за идея. Ние дадохме знанията си, разбора си и той съдържаше осем посоки. Става дума за демографска аргументация, икономическа аргументация, професионален футбол - организация на структурите, футболна академия и школи, аматьорски футбол, всеобщ футбол, кадрова политика, медии и образования. Всеки, който има предпочитание, може да се запознае с всички тях ", изясни Костадинов.

Той изясни и по какъв начин се стигна до решението да се образува екип, който да работи по идния конгрес.

" Това стана, откакто се организира митинга по време на мача на националния ни тим с Унгария. Ние сме над 50 индивида и работим шеста година напълно непринудено и дълбаем в проблематиката. Протестът тогава не беше мотива, само че ни събра да проучваме обстановката. Във футбола се преплитат прекалено много нездрави ползи и съществува заплаха от безпорядък. Никой от нас не е имал детска фантазия да стане президент на БФС, само че ние сме хора, които сме вътре в системата. Екипът е извънредно огромен и имаме хора с опит в бизнеса, медийни специалисти ", съобщи той.

Костадинов описа и за проекта си, чието осъществяване приключва през 2030 година.

" Ние сме една група от хора, които се срещаме по научни конференции, аз нямам някаква степен и звание, само че вземам участие в такива и обявявам своите научни отчети, и взехме решение да се съобразим, тъй като в Министерството на образованието и науката имаме тактика, която беше призната, където още веднъж след дълго време, спортът още веднъж е обиден, що се отнася до усниверситетско и ученическо равнище. То е с небосвод 30. Изобщо тактиките и стратегиите, които се одобряват от другите институции са с небосвод 30 ", разяснява той.

" Ние можем да дадем разнообразни логаритми за централния бюджет, а не да излизаме пред хоризонта и да твърдим, че страната ни е длъжна за всичко ", съобщи Костадинов по тематиката за бюджета на БФС.

Той разяснява и опцията да бъде издигнат нов народен стадион.

" Популисткото би било, че може, само че с оглед бюджета и недостига в него, надлежно упования нов дълг, би трябвало да бъдем доста деликатни, когато приказваме с институциите, с цел да не им сътворяваме стрес. И тук в това число можем да им дадем евнтуални решения, логаритми, въпреки че според от това какъв стадион желаят да бъде и защо ще бъде употребен. Националният стадион не може да бъде задача на БФС, само че това не значи, че не може да си партнираме и да потърсим благоприятни условия да подкрепим една такава цел, само че задачата би трябвало да са и другите игрища ", сподели Костадинов.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР