Осми март е празник и за Радина Бодурова - курсантка

...
Осми март е празник и за Радина Бодурова - курсантка
Коментари Харесай

„За мен пагонът е чест“: Срещаме ви със сержант Бодурова – бъдещ ръководител на военни полети


Осми март е празник и за Радина Бодурова - курсантка в единствения у нас авиационен университет. Тя взе наградата „ Студент на годината “ и беше отличена от президента Румен Радев, който ѝ пожела да стане първата жена президент.

Тя последва фантазията си - избра да учи там, където споделят, че поникват криле във Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.

21-годишното момиче от Хасково е първенец по математика и британски език, с достижения в инженерните науки.

Снимка: Редакторски екип


Курсант сержант Бодурова един ден ще управлява полетите на военните самолети. Във военновъздушното учебно заведение Радина се среща и с приятеля си Борислав, който един ден ще бъде боен водач.

Снимка: Редакторски екип


„ Мога да кажа, че беше обич от пръв взор. Тогава беше пандемията от ковид. Ние бяхме с маски и още сега, в който се погледнахме, пламна искрата “, споделя тя.

Снимка: Редакторски екип


Любовта към армията идва от фамилията, а татко ѝ я въодушевява да се насочи към специалността на щурмана.

„ За мен пагонът е чест и достолепие и това, че когато облечем униформа, към този момент не представяме единствено себе си и родителите си, а институцията. Трябва всеки един човек да не стопира да следва фантазиите си, задачите си и да отстоява своята позиция “, безапелационна е Радина Бодурова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР