Осло. Норвегия ще забрани сервирането на алкохол в барове и

...
Осло. Норвегия ще забрани сервирането на алкохол в барове и
Коментари Харесай

Politico: Норвегия забранява сервирането на алохол в заведенията в рамките на борбата с Омикрон

Осло. Норвегия ще забрани сервирането на алкохол в питейни заведения и заведения за хранене, заяви министър председателят Йонас Гар Стьоре, като това е част от новите ограничавания за COVID-19, предопределени да спрат разпространяването на разновидността Омикрон, написа европейската редакция на Politico .

„ Няма подозрение, че новият вид трансформира разпоредбите “, сподели Гар Стьоре на конференция, обявявайки четвъртия кръг от ограничения на страната за две седмици. „ Ето за какво би трябвало да действаме бързо и би трябвало да действаме още веднъж “.

Правителството също по този начин разгласи по-строги правила за учебните заведения и затваряне на фитнес зали и плувни басейни за неимунизирани, както и форсира акцията си за имунизация.

„ За мнозина това ще се почувства като блокиране, в случай че не на обществото, то на техния живот и прехранване “, добави министър председателят.

Норвегия заяви за най-голямото огнище на Омикрон в континентална Европа, с 958 доказани случая, съгласно ежедневния бюлетин на организацията за надзор на заболяванията на Европейски Съюз в понеделник.

„ Още през декември разновидността Омикрон ще докара до увеличение на броя на болните хора, доста хоспитализации и доста натоварване на здравните служби и обществото посредством необятно публикувано неявяване по болест “, плануват от Норвежкият институт по публично здраве (FHI) в отчет.

Броят на ежедневните случаи на COVID-19 набъбна от съвсем 500 при започване на октомври до над 4 000 на 12 декември, с пик от над 6 000 на 6 декември, съгласно данните от FHI.

Броят на хоспитализациите остава постоянен с към 30 нови пациенти, одобрявани всеки ден през декември.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР