Оскарите са най-прочутите награди в Холивуд и церемонията по награждаването

...
Оскарите са най-прочутите награди в Холивуд и церемонията по награждаването
Коментари Харесай

Звездите, които бойкотираха наградите Оскар

Оскарите са най-прочутите награди в Холивуд и церемонията по награждаването е едно от най-важните събития за годината.

Въпреки това през 91-годишната история от раздаването на статуетките има образци за редица звезди, отказали да участват на церемонията или за такива, решили напряко да бойкотират премиите.

Марлон Брандо

Макар да знае, че има голям късмет да завоюва най-хубав артист за ролята си на Вито Корлеоне в " Кръстникът ", Брандо бойкотира Оскарите през 1973 година На негово място участва американската активистка Сашин Литълфеър.

Тя излиза на сцената, с цел да одобри премията и да прочете речта на Брандо, отдадена на неприятното отношение към американските индианци във кино лентата, написа Business Insider.

Катрин Хепбърн

С четири победи, Хепбърн към момента държи върха за най-вече извоювани Оскари. Въпреки че не отхвърля самите награди, Хепбърн по този начин и не участва на церемониите, с цел да одобри някой от своите Оскари.

Уил Смит

През 2016 година, въпреки и да не е номиниран за Concussion, Уил Смит дава обещание да не участва на Оскарите в символ на митинг против неналичието на многообразие, защото за втора поредна година всичките 20 номинирани артисти са бели.

Това не е първият протест на Смит. През 1989 година той бойкотира Грами, когато научава, че оповестяването за най-хубаво рап осъществяване няма да бъде предадено по малкия екран.

Елизабет Тейлър

Тогавашният брачен партньор на Тейлър - Ричард Бъртън (номиниран за същия филм " Кой се опасява от Вирджиния Улф? " ), убеждава актрисата да пропусне церемонията през 1966 година дружно с него. Бъртън, който към този момент е изгубил четири пъти, се опасява, че още веднъж няма да завоюва. Затова и увещава Тейлър да не участва. Точно тогава обаче тя печели в категорията за най-хубава актриса.

Уди Алън

Писателят и режисьор в никакъв случай не участва на церемонии по награждаване - даже и през 1978 година, когато печели най-хубав артист, най-хубав автентичен сюжет и най-хубав филм за " Ани Хол ".

Уди Алън нееднократно е казвал: " Цялата идея за премиите е глупава. Не мога да се съглася с преценката на други хора, тъй като в случай че я приема, когато споделят, че заслужавам премия, тогава би трябвало да я приема и когато споделят, че не я заслужавам. "

Еминем

Когато Еминем печели най-хубава истинска ария за " Lose Yourself " през 2003 година, той не участва на церемонията, тъй като сладко спи у дома. По-късно Еминем споделя, че е пропуснал церемонията, тъй като не е считал, че има късмет. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР