Оскар Уайлд успява да развълнува театралните зрители от десетилетия. Всеки

...
Оскар Уайлд успява да развълнува театралните зрители от десетилетия. Всеки
Коментари Харесай

Без любов нищо няма значение

Оскар Уайлд съумява да развълнува театралните фенове от десетилетия. Всеки намира парченце от себе си, от претърпяното в неговите текстове. По този метод театърът ни дава опция да се пречистим, виждайки, че освен ние минаваме по този път, изпитваме тези усеща.

Пиесите на Оскар Уайлд са гениални с това, че основателят им е видял и претърпял доста, по тази причина може да споделя истината, подкрепяйки я с огромна доза подигравка. Точно както прави и в " Жена без значение " .
 Снимка 453695

Спектакълът той написва през 1893 година и за следващ път ни прави очевидци на гениалното духовитост на ирландеца, което остава негова запазена марка. То му служи правилно, даже когато приказва за любовта.

Отношенията сред мъжете и дамите са водещата сюжетна линия , която се развива на доста равнища - от протичащото се в един средностатистически дом, та чак до Холивуд. И всички тези усеща и страсти са примесени с размишления и пристрастености за Англия по това време и непримиримата позиция на Уайлд към елита в страната.
 Снимка 453698

" Жена без значение " е пиеса, настояща колкото по това време, толкоз и през днешния ден, най-много поради безконечни и общовалидни тематики като морал, почтеност, приемливост към пороците и по-богатите. От тази седмица постановката е част от програмата на Театър " Българска войска ".

Режисьорът Стоян Радев пресъздава описа на Оскар Уайлд и ни среща с елементарна, значима и вълнуваща истина - че единствено любовта има значение, а без нея всичко друго в живота губи своя смисъл и стойност. Затова най-важното е да се посветим на нея, а не да търсим и гони триумфи другаде.
 Снимка 453699

В функциите на ярките персонажи в " Жена без значение " влизат едни от най-известните артисти от трупата на ТБА - Георги Къркеланов, Радосвета Василева, Иван Налбантов, Луизабел Николова и Гергана Плетньова.

Премиерните представления са на 21 и 22 ноември, а идващите дати - 11 и 20 декември.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР