Оскар Писториус беше освободен условно близо 11 години след убийството

...
Оскар Писториус беше освободен условно близо 11 години след убийството
Коментари Харесай

Освободиха условно Оскар Писториус 11 години след убийството на приятелката му

Оскар Писториус беше освободен условно близо 11 години след убийството на приятелката си при положение, нашумял в международните вести.

Бившият параолимпийски първенец - в миналото прочут като " бегач по острието " - получи условно освобождение през ноември и през днешния ден напусна южноафриканския затвор и в този момент е вкъщи, заяви отделът на поправителните служби на Южна Африка.

Писториус простреля Рийва Стийнкамп на Свети Валентин през 2013 година в дома си в Претория, Южна Африка, написа.

37-годишният мъж сподели, че е стрелял с револвера си през вратата на банята, откакто я сбъркал с нахалник.

Прокурорите споделиха, че убийството е било преднамерено и той е прострелял госпожа Стеенкамп, откакто тя е избягала в тоалетната след скандал.

Условното освобождение ще продължи до декември 2029 година и Писториус ще предстои на ограничавания и ще бъде следен от чиновник на поправителните служби.

Той също би трябвало да посещава терапия за проблеми с гнева и „ проблеми с насилието, учредено на пола “, и ще поставя общественополезен труд.

В изказване, споделено от фамилния юрист на Рийва Стийнкамп, ​​майката на госпожа Стийнкамп сподели: „ Никога не може да има правдивост, в случай че вашият обичан човек в никакъв случай не се върне и никакво време, което е излежано, няма да върне Рийва “.

„ Ние, които оставаме, сме тези, които излежаваме доживотна присъда “, сподели Джун Стеенкамп, добавяйки, че единственото ѝ предпочитание е да бъде оставена да живее в мир след освобождението на Писториус под предварително освобождение.

Писториус в началото не беше приет за отговорен в ликвидиране и наказан за съзнателно ликвидиране (еквивалентно на непредумишлено убийство) при положение, излъчен онлайн по малкия екран. Той беше наказан на пет години през 2014 година и в последна сметка освободен под домакински арест.

Година по-късно присъдата е анулирана от висшия съд на Южна Африка и той е приет за отговорен в ликвидиране.

Писториус получи шест години през 2016 година - по-късно повишен на 13 години и пет месеца, откакто беше счетено за " шокиращо благосклонен ".

Сериозните извършители имат право на условно освобождение в Южна Африка, откакто излежат най-малко половината от присъдата си.

На Писториус беше отказано условно освобождение през март 2023 година, откакто съд сподели, че е подал молба прекомерно рано. Неговият юрист обаче сподели, че изчисленията на съда са били неточност и осем месеца по-късно решението е взето съгласно него.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР