Осигуряването на общо 32,7 млн. лева от бюджета на Община

...
Осигуряването на общо 32,7 млн. лева от бюджета на Община
Коментари Харесай

Дават по 16 млн. лева за Колежа и Лаута, решението е в ръцете на Общинския съвет

Осигуряването на общо 32,7 млн. лв. от бюджета на Община Пловдив за довършването на стадионите „ Христо Ботев ” и „ Локомотив ” ще бъде препоръчано на сесията на локалния парламент на следващия ден. То се чака да бъде препоръчано от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на следващия ден, научи TrafficNews от източници в централата на партията.
Прочетете още
Проекторешението е по отношение на нареждането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов групата на партията да откри решение за двата стадиона. Предложението ще бъде за Колежа и Лаута да се обезпечат по 16,3 млн. лв.., систематизиране в три бюджетни години – за 2023 година  по 5,3 млн. лв., а останалите две по 5,5 млн. лв..

Освен средствата за двата стадиона, ще се създадат и комисии, които да извършат одит на финансите и качеството на строителството на стадион „ Христо Ботев ”, също така да наблюдават и за напред строително-монтажните действия.

В първата комисия, която ще направи одит ще има по един представител на групите в общинския съвет, строителния и авторския контрол, от фенклубовете, както и професионалните  строителни гилдии. Те ще изготвят отчети до Общината и Общинския съвет, които да взимат решение при потребност от промяна.

Втората комисия ще следи за качеството на строителството,  актуването и разплащането с компанията реализатор.  Тя също ще има представители на Общината, гилдиите, строителната компания и почитателите.

Ако решението, срещне поддръжка, то ще разпореди на кмета Здравко Димитров да актуализира контракта с ПИМК и плана за „ Етап 1 ”, което да обезпечи приключен стадион с четири трибуни и цяла козирка,с опция за осъществяване на футболни срещи

Средствата за Локомотив ще отидат за индексация по настоящия контракт за трите  трибуни, плюс централния бранш и отвесната планировка.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР