Осигуряване на безвъзмездно ползване на градския транспорт в София за

...
Осигуряване на безвъзмездно ползване на градския транспорт в София за
Коментари Харесай

Безплатен градски транспорт в София за украинци до края на войната

Осигуряване на безплатно прилагане на градския превоз в София за бежанци от Украйна до края на военните дейности на територията на Украйна ще разиска на следващия ден Столичният общински съвет (СОС), излиза наяве от дневния ред, оповестен на уеб страницата на съвета. Заседанието ще стартира в 10:00 ч. Това заяви Българска телеграфна агенция.

С решение на СОС от 24 март общинските съветници дадоха единодушие за период от три месеца жители на Украйна, избягали от военните дейности след 24 февруари, да употребяват градския превоз в София безплатно, против даване на паспорт и/или регистрационна карта, съдържаща персонален номер на чужденец. През юни СОС удължи с още четири месеца този период и по този начин той следва да изтече октомври.

Вносителите на отчета, ръководителят на СОС Георги Георгиев и общинските съветници Стефан Марков, Грети Стефанова и Зафир Зарков, оферират тази мярка за подкрепяне на украинските жители да бъде продължена до привършване на военните дейности на територията на Украйна. " Столичната община постоянно се е управлявала от обществената правдивост и даване на услуги, ориентирани към маргинални групи в обществото, както и по отношение на всички жители, чиито съществени права са застрашени или нарушени ", показват вносителите. Те прибавят, че Столичната община е призвана да предприеме нужните дейности и ограничения, с цел да поддържа и навреме да насърчи сходни дела на гражданското общество.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР