Осигурителната система е финансова система, която функционира на определени принципи

...
Осигурителната система е финансова система, която функционира на определени принципи
Коментари Харесай

Бисер Петков: Осигурителната система не търпи прекалено политическо вмешателство

Осигурителната система е финансова система, която действа на избрани правила и правила и не търпи прекомерно политическо вмешателство. Това съобщи общественият министър Бисер Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министър Петков направи послание от трибуната на Народното събрание след окончателното приемане на второ четене на бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2019 година

Според него състоялите се дълги и на моменти разгорещени диспути по бюджета потвърждават, че въпросът за пенсиите е първокачествен политически въпрос. „ Няма по какъв начин да не е по този начин, откакто в осигурителната система се обезпечават 2,8 млн. работещи българи. За над 2,1 млн. пенсионери тя обезпечава главния им приход “, изясни Петков.

Министър Петков бе безапелационен, че вследствие на продължаващия стопански напредък, нарасналата претовареност и растежа на приходите, приходите от осигурителни вноски в бюджета на ДОО ще набъбнат с към 15% и ще покрият две трети от осигурителите заплащания. „ Високият растеж на осигурителните доходи разрешават да се финансира увеличените с близо 700 млн. лева осигурителни заплащания по бюджета на ДОО за идната година и в същото време да се понижи недостига с 263 млн. лв. “, посочи общественият министър.

Той напомни, че пенсиите от началото на идната година ще се пресмятат по нов метод, който ще мозъка за цел да улесни бъдещите пенсионери и по-тясно ще обвърже осигурителните права с осигурителния принос. Министър Петков изрази убеденост, че с гласуваните текстове на бюджета депутатите са приели реален финансов проект за идната година, който подсигурява осигурителните права и обществената сигурност на българските жители. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР