Осигурени са средства за три нови термокамери за летищата в

...
Осигурени са средства за три нови термокамери за летищата в
Коментари Харесай

Държавата доставя термокамери и специално облекло заради коронавируса

Осигурени са средства за три нови термокамери за летищата в София, Варна и Бургас. Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на конференция, отдадена на ограниченията против разпространяването на новия ковид - 2019 - nCoV, заяви Българска телеграфна агенция.

Поръчано е в допълнение особено здравно облекло, ръкавици и специфични маски, които ще се употребяват от медицинския личен състав, който ще извърши съответното наблюдаване и лекуване, за които се съмняват, че имат такова болести, отбелязва Ананиев. По думите му оборудването ще дойде до седмица.

Трима души, завърнали се от Китай и Тайланд, се следят от българските здравни управляващи. Те са имали недоволства за влошено общо положение, само че за благополучие, по последна информация, тяхното здравословно положение е положително и продължава да се усъвършенства, уточни министърът. При нито един не е открито съществуването на ковид.

Създадена е съгласуваност, дадени са указания на лечебните заведения по какъв начин да реагират при подозрение за болести от тази нов вирус, уточни министърът. Създадена е съгласуваност сред лечебните заведения, към които има инфекциозни отделения, както и инфекциозната болница в София по какъв начин да реагират при изискване, че има жител със подозрение, че има тази болест.

Министърът уточни, че ведомството поддържа връзка с Министерството на външните работи, с цел да получава информация за всички български жители, които се връщат от България.

Поддържа се директна връзка и със Световната здравна организация и Европейската комисия, както и ограниченията, които те предлагат на страните за предотвратяване от това заболяване. Министърът сподели, че е основал оперативна работна група, в която са включени всички заинтригувани - Министерство на здравеопазването, Националната референтна лаборатория, Националния център по заразни и паразитни заболявания, основният държавен здравен контрольор, Министерство на външните работи, ДАНС, БЧК.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР