Още в понеделник правителството ще предложи на Столична община да

...
Още в понеделник правителството ще предложи на Столична община да
Коментари Харесай

Перник с вода от Белмекен след 45 дни

" Още в понеделник държавното управление ще предложи на Столична община да даде единодушие водата да минава през ВиК структурата на София. Ще се построи нов водопровод от Мало Бучино до Перник, приблизително от към 300 л в секунда. Водата ще е ориентирана от " Белмекен ". Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов на изключителна среща в Министерски съвет за водната рецесия в Перник.

На срещата участват министър председателят Бойко Борисов, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на екологията Емил Димитров-Ревизоро, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, кметът на Перник и негови сътрудници от други градове, както и регионални шефове.

" Обемите за които приказваме са към 700 000 куб. литра на месец. Това е особено ориентирана вода за потребностите на Перник. Срокът за осъществяване е сред 35-40 дни ", сподели още той.

С байпасовото оборудване ще може да се подава вода от Перник към София.

Емил Караниколов поясни, че още в сряда може да се стартират строително-монтажни дейности. „ Имаме сега 12 подготвени екипа, имаме опция и да ги увеличим. Ще работим 24 часа, даже ще имаме нощен труд “, акцентира той.

„ По никакъв метод няма да бъде ощетено водоподаването на София ”, съобщи изрично кметът на София Йорданка Фандъкова.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР