Още в навечерието на Общото събрание на ООН над 2/3

...
Още в навечерието на Общото събрание на ООН над 2/3
Коментари Харесай

За какво се разбраха световните лидери на форума в ООН

Още в навечерието на Общото заседание на Организация на обединените нации над 2/3 от страните в Генералната асамблея поддържаха самодейността на Съединени американски щати за огромни промени, които да понижат бюрокрацията и усилят успеваемостта, разяснява БНР.

След това диалозите на високо ниво засегнаха нуклеарната опасност от Северна Корея, рецесията с малцинствената група Рахинджа в Мианмар, разпространението на тероризма и климатичните промени.

В дневния ред се включи и съглашението за нуклеарната стратегия на Иран.

По време на дебюта си на Общото заседание на Организация на обединените нации президентът Доналд Тръмп насочи най-предупреждение към Пхенян: "Съединените щати притежаваме голяма мощ и самообладание, само че в случай че ни принудят да пазиме себе си или своите съдружници, няма да имаме никакъв различен избор, с изключение на тотално да унищожим Северна Корея ".

Напредъкът на Северна Корея по въпроса за създаване на нуклеарен боеприпас е паника за международната общественост. Америка твърди, че не желае да се стига до война, само че в случай че бъде нападната няма да има различен избор, с изключение на да отговори. В същото време след маратона от срещи в Ню Йорк администрацията на Белия Дом изрази задоволство, че е събрала коалиция за по-строги наказания против Северна Корея.

Нещо повече - Вашингтон е удовлетворен, че глобите се ползват и е допустимо те да принудят ръководството на Ким Чен ун да седне на масата за договарянията.

По време на речта си американският президент приказва и за съглашението за нуклеарната стратегия на Иран, което бе подписано по време мандата на Барак Обама. Сега за Тръмп договорът дава опция да Иран да създава нуклеарни оръжия. Държавният глава прикани за по-твърд метод към Техеран, тъй като по думите му от там с изключение на нуклеарна опасност потегля и финансиране за терористични групировки.

По този метод от трибуната на Организация на обединените нации Тръмп порица тези страни, които не вършат задоволително против Иран. Но това опонираше на думите му в същата тази тирада за суверенни страни с право на избор какви политики да следват.От своя страна в края на седмица посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли разясни, че няма нищо неизмеримо в смяната в мнението за контракта за нуклеарната стратегия на Иран - контракт към момента подкрепян от значими за Америка съдружници.

„ Най-разумното, което всяка страна може да стори и да го преразгледа и да се попита дали договорът работи. …Защото пред нас е една страна, която споделя „ гибел на Америка “ и работи с други страни, които може би желаят сходно нещо. Президентът носи отговорността да подсигурява, че нищо няма да се случи на американци. Според мен той се пробва да направи точно това ", изясни Хейли.

Президентът Тръмп подаде ясно обръщение, че организацията на Обединените Нации ще бъде мощна организация, когато в нея членуват суверенни и мощни самостоятелни страни.

Неговото обръщение - без значение в какви организации и съюзи членуваш - преди всичко са ползите на своята лична страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР